1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. OSALE KONKURSIL I Algab konkurss „Kaunis Viljandi“
OSALE KONKURSIL I Algab konkurss „Kaunis Viljandi“

OSALE KONKURSIL I Algab konkurss „Kaunis Viljandi“

Viljandi linnas algab konkurss “Kaunis Viljandi”, mille käigus tunnustatakse parima haljastuse, heakorra ja väikevormidega kinnistute omanikke.

Konkursil toimub hindamine pereelamute ja ridaelamubokside, korterelamute, ühiskondlike ning äri- ja tootmishoonete kategooriates.

Linnapea Madis Timpson ütles, et viljandlased on oma kodude ja kinnistute korrashoidmises silmapaistvalt tublid ja seetõttu peab ka linnavalitsus oluliseks seda panust tunnustada. “Väga suure osa linna üldisest välimusest loovad just eraisikud oma kodude ja äride korrashoiuga. Viljandi paistab siin tõeliselt hästi silma, sest meie inimesed pööravad oma kinnistute väljanägemisele palju tähelepanu. Arvan, et väike konkursimoment aitab inimeste panust veelgi rohkem esile tõsta,“ ütles linnapea.

Konkursikomisjoni esimees, linnavalitsuse haljastuse ja heakorra spetsialist Age Alas ütles, et kaunimate kinnistute otsimisega on juba algust tehtud. „Hästi hooldatud ja kaunid kinnistud paistavad linnaruumis silma ja seetõttu leiavad konkursikomisjoni liikmed enamus potentsiaalseid kandidaate ise üles. Julgustan siiski inimesi meile kaunite kinnistute kohta vihjeid saatma aadressil age.alas@viljandi.ee. Sedasi võib tunnustada naabrit, sõpra, tuttavad, aga keelatud pole ka iseenda või hoopis võõra inimese kinnistule tähelepanu juhtimine,“ selgitas Alas ja lisas, et hindamine toimub tänavalt avaneva vaate põhjal ja kellegi hoovi sisse ei minda.

Konkursi „Kaunis Viljandi“ hindamiskomisjoni kuuluvad veel linnavalitsuse kultuuriväärtuste spetsialist Monika Vestman, linnakunstnik Kristi Kangilaski, keskkonnaspetsialist Villem Kutti ja möödunud aastal konkursi peapreemia võitnud Andrus Teider.

Komisjon esitab oma ettepanekud kinnistuomanike premeerimiseks linnavalitsusele hiljemalt 1. novembriks.

Head Uudised GoodNews