1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. OSCE assamblee võttis vastu erakorralised resolutsioonid ja valis presidendi
OSCE assamblee võttis vastu erakorralised resolutsioonid ja valis presidendi

OSCE assamblee võttis vastu erakorralised resolutsioonid ja valis presidendi

OSCE Parlamentaarne Assamblee pidas Viinis aastaistungi, kus võeti vastu kolm erakorralist resolutsiooni, saadi ülevaade assamblee viimase aasta tegemistest ja valiti uus president.

Delegatsiooni juht Mati Raidma ütles, et Vene Föderatsiooni destabiliseerivat sõjalist kohalolekut Ukraina lähistel ja Krimmi ajutist okupeerimist hukkamõistva resolutsiooni vastuvõtmise näol on tegemist assamblee liikmete tugeva toetusavaldusega Ukrainale.

„On heameel, et õnnestus avaldada toetust regionaalsele julgeolekule ja Ukraina püüdlustele taastada oma territoriaalne terviklikus rahvusvaheliselt tunnustatud piirides,“ ütles Raidma. Tema sõnul illustreerib arutelude teravust ka fakt, et Vene Föderatsiooni delegatsioon ei aktsepteerinud otsust ja lahkus peale selle hääletust istungilt.

Istungil võeti vastu veel kaks erakorralist resolutsiooni. Hollandi algatusel võeti vastu resolutsioon „Üldised seisukohad seoses Valgevene teisitimõtlejatega“ ja Ameerika Ühendriikide algatusel küsimus, mis käsitleb toimetulekut vihkamise, sallimatuse, vägivalla ja diskrimineerimise suurenemisega OSCE regioonis.

Istungil valiti assamblee uueks presidendiks Rootsi delegatsiooni asejuht Margareta Cederfelt.

Head Uudised GoodNews
tags: