1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Otepää eakad kogunevad kolmapäeviti noortekeskusesse
Otepää eakad kogunevad kolmapäeviti noortekeskusesse

Otepää eakad kogunevad kolmapäeviti noortekeskusesse

Otepää kohvihommikutel osaleja Mairi Järviste selgitab, et juba ammu oli idanenud mõte, et inimestel, kes pole tööelus enam nii aktiivsed ja kel on rohkem vaba aega, oleks kokkusaamispaik, kus omavahel suhelda ja sisukalt aega veeta. Tänu Mariitta Jalassola eestvedamisele ja Otepää vallavalitsuse toetamisele sai mõte teoks.

Foto: Monika Otrokova

Eelmise aasta novembris oli esimene kokkusaamine Otepää Noortekeskuses, kus kohal olid Otepää vallavanem Jaanus Barkala ja sotsiaalteenistuse juhataja Kristin Leht, kuulati ära kohalviibijate soovid ja ettepanekud. Nüüd on juba mitu korda koos käidud ja asja edasi arendatud ning toredalt aega veedetud. Toimus kohtumine Päästeameti töötajaga, kes jagas tarkusi, kuidas kriisideks paremini valmis olla.

Kuna 2023. aasta on Kultuuriministeeriumi poolt kuulutatud liikumisaastaks, siis ka kohtumistel kulub 15 minutit kehalistele harjutustele. Lisaks on noortekeskuses võimalus kätt proovida erinevates mängudes nagu lauajalgpall, koroona, lauatennis jne. 

Edaspidi on plaanis kohtumised huvitavate inimestega, erinevad loomingulised tegevused (akrüülmaalimine) ning jätkuvalt on oodatud ettepanekud, mida veel ette võtta. 

Foto: Monika Otrokova

„Juba  praegu võib aga öelda, et kokku on saanud grupp elurõõmsaid inimesi. Sellised kohtumised laiendavad silmaringi, annavad positiivset energiat ja toovad vaheldust igapäevaellu!“ kiidab Mairi.

Kõiki uusi huvilisi oodatakse igal kolmapäeval kell 10 Otepää Noortekeskusesse, sõltumata vanusest ja soost, et hubases noortekeskuses juua tass kohvi ja sisukalt aega veeta.

Head Uudised GoodNews