1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Otepää saab taas talvepealinnaks
Otepää saab taas talvepealinnaks

Otepää saab taas talvepealinnaks

Otepää saab taas talvepealinnaksHomme annab Tallinn taas traditsiooniliselt Otepääle talvepealinna tiitli.

Otepääle talvepealinna tiitli andmise tunnistus kehtib alates astronoomilise talve algusest 21. detsembril kella 19.11-st kuni kevade astronoomilise alguseni 20. märtsil kell 18.56.

Tunnistuse kohaselt kohustub Otepää pealinna au kõrgel hoidma ning linna külalisi ja puhkajaid väärikalt võõrustama. „Linnal on kohustus säilitada Eestimaa lumevarud, viia läbi maailmatasemel suusavõistlusi ning kindlustada külalistele hea meeleolu,“ öeldakse Otepääle üle antavas talvepealinna tunnistuses.

Otepää Keskväljakul toimuv tseremoonia algab kella 18.45, sügise viimaseid minuteid sisustab ansambli Untsakad trio koosseisus Margus Tõldsepp, Jaanus Jantson ja Taunu Uibo.

Otepää Naiskodukaitsjad pakuvad verivorsti ja kuuma glögi. Talvepealinna tiitli annavad Otepääle üle sügispealinna Narva ja pealinna Tallinna esindajad, selle järgneb talvepealinna lipu heiskamine ja ilutulestik ning vastuvõtt kohvik-restoranis l.u.m.i.

Peomeeleolus on aga Otepää juba hommikust – kella 11-15 toimub Keskväljakul Talvepealinna turg – Otepää Naisselts pakub laadasuppi, kohal on ponid, esineb Otepää tantsuklubi FeelingGood ning paljud teised kollektiivid, kavas on võistlustega noorteprogramm, näidatakse lumekino.

Kell 16 annab Raekoja saalis kontserdi „Talverõõm“ Pühajärve Puhkpilliorkestri, kaasategev Otepää Tromboonikvartett.

Sissepääs on kõigile tasuta.

Head Uudised GoodNews