1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tallinna Lennujaamas avati Eesti spordiajalugu tutvustav näitus
Tallinna Lennujaamas avati Eesti spordiajalugu tutvustav näitus

Tallinna Lennujaamas avati Eesti spordiajalugu tutvustav näitus

Foto: EOK
Foto: EOK

Tallinna Lennujaamas väravas nr 4 on nüüd üleval Eesti Olümpiakomitee 90. aastapäevaks valminud ingliskeelne spordinäitus „Estonian Sport in Pictures“.

Eesti Olümpiakomitee presidendi Neinar Seli sõnul pakub Eesti spordilugu põnevaid hetki ja võimsaid emotsioone nii oma rahvale kui ka Eestit väisavatele väliskülalistele. „Loodan, et Eesti külalised leiavad näituselt nii uusi teadmisi kui ka äratundmisrõõmu, oma inimestele aga tulevad meelde kõik need ülevad hetked ja võidurõõm, mis meie rahva eneseteadvust sajandi vältel on toitnud,“ ütles Seli.

Tallinna Lennujaama juhatuse liige Erik Sakkov lausus, et Tallinna Lennujaam püüab pidevalt üllatada uuendustega, muutmaks lennujaamas viibimise aega külastajatele huvitavamaks ja sisukamaks. „Maailma suurimaks lennujaamaks ei saa me kunagi, küll aga maailma hubaseimaks ning just selle poole püüdlemisega kavatseme ka jätkata,“ rääkis Sakkov.

EOK 90. aastapäevale pühendatud näitus jutustab Eesti spordiloo läbi spordisangarite, -tegelaste, sündmuste ja ehitiste. Olümpiakomitee on küll 90 aasta vanune organisatsioon, kuid sporti ja kehakultuuri on Eestis edendatud juba palju varem. Näitus algab kahe vägeva Georgiga – Lurichi ja Hackenschmidtiga – ning jõuab välja tänapäeva.

Tänavu 8. detsembril möödus EOK asutamisest 90. aastat. Ümmarguse aastapäeva tähistamiseks valmis Eesti Spordimuuseumis näitus „Eesti spordi pildid“, mida eestikeelsena näeb sel aastal veel 27. detsembril spordiaasta pidulikul lõpetamisel „Spordiaasta tähed 2013“.

Eesti Olümpiakomitee tegevust finantseeritakse suures osas ettevõtete sponsortoetuste abil. EOK sponsorid on Elion Ettevõtted, EMT, ERGO, Ilves Extra, JCDecaux, Monton, NIKE, Olympic Casino Eesti, Paf Grupp, Silberauto.

Head Uudised GoodNews