1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. OTSA AARIAD I Narva Ooperipäevadel esitavad Georg Otsa kuulsaks lauldud aariad Marko Matvere ja Pavlo Balakin
OTSA AARIAD I Narva Ooperipäevadel esitavad Georg Otsa kuulsaks lauldud aariad Marko Matvere ja Pavlo Balakin

OTSA AARIAD I Narva Ooperipäevadel esitavad Georg Otsa kuulsaks lauldud aariad Marko Matvere ja Pavlo Balakin

4.-13. septembrini toimuvate Narva Ooperipäevade kavasse lisandus Georg Otsa 100. sünniaastapäevale pühendatud galaõhtu. Armastatud laulja kuulsaid aariaid ja romansse esitavad kontserdil Marko Matvere ja Pavlo Balakin. Klaveril saadab soliste Tarmo Eespere.

Georg Otsa laulude esitajana Eesti ooperisõprade südamed võitnud näitleja Marko Matvere ning Ukraina päritolu Eestis resideeruv solist Pavlo Balakini esitavad kuulsa baritoni repertuaarist kontserdi jagu muusikat, sealhulgas Basilio aaria Rossini ooperist “Sevilla habemeajaja”, Leporello aaria Mozarti ooperist “Don Giovanni”, Mister X-i aaria ning Tšaikovski romansse.

Georg Ots oli armastatud laulja nii teatri- kui ka kontserdilavadel. Tema repertuaari kuulusid sellised rollid nagu Jevgeni Onegin, Escamillo, Renato, Don Giovanni, Papageno, Rigoletto, Jago, Porgy, Figaro, nimiosa Kabalevski “Colas Breugnonis”, kaksikroll Cervantes/Don Quijote Leigh’ muusikalis “Mees La Manchast jt. Ta on tuntuks laulnud paljude Eesti heliloojate laule, aga ta esitas unustamatult ka Franz Schuberti, Modest Mussorgski, Pjotr Tšaikovski ja paljude teiste heliloojate loomingut.

Kontserdi toimumiskoht – Georg Otsa perekonnale muusikaliselt tähenduslik paik

Enne oma lauljakarjääri veetis Georg Ots enamiku oma suvedest Narva-Jõesuus. 162 aasta eest rajatud Narva Kreenholmi Manufaktuuri koori juhatas aga omal ajal Georg Otsa vanaisa. „Tema pere on Narvaga tihedalt seotud, seepärast on möödapääsmatult vajalik Georg Otsa 100. sünniaastapäeva tähistamine Narva Ooperipäevadel ja kohas, mis oli Georg Otsa perekonna jaoks muusikaliselt tähenduslik,“ rääkis Narva Ooperipäevade kunstiline juht Julia Savitskaja.

Georg Ots 100 galakontsert toimub 13. septembril kell 14 Narva Kreenholmi Manufaktuuri ajalooliste müüride vahel.

“Juba viiendat korda toimuvatel Narva Ooperipäevadel kohtuvad ida ja lääs, ajalugu ja tänapäev, aristokraadid ja boheemlased, mahajäetud tööstushoonete ümber puhuvad maailma muusikateatri värskeimad tuuled. Kreenholmi asulas on tunda nii tsaariaegset fluidumi, nõukogude pidulikkust kui tänast kosmopoliitsust. Seal ühineb julge avangard parimate traditsioonidega,“ rääkis Julia Savitskaja.

Narva Ooperipäevade algataja on Narva päritolu ooperilaulja Julia Savitskaja, kes on korraldanud festivali aastast 2015. ja kes 2018. aastal sai Narva ooperipäevade korraldamise eest Eesti Kultuurkapitali preemia “Kultuuripärl”.

Head Uudised GoodNews