1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. PADJALAHING TULEB TAAS! Tuhanded padjasõdalased kogunevad taas Jõgevale lahingusse
PADJALAHING TULEB TAAS! Tuhanded padjasõdalased kogunevad taas Jõgevale lahingusse

PADJALAHING TULEB TAAS! Tuhanded padjasõdalased kogunevad taas Jõgevale lahingusse

Padjalahing JõgevalLaupäeval peetakse Jõgeval teist korda maailma suurim padjalahing, milles lisaks padjasõjale saab proovida taiplikkust, reageerimiskiirust ja teisigi vaimseid omadusi mitmete ülesannete lahendamisel.

Maailma suurima padjalahingu peakorraldaja Lenel Karu sõnul osutus eelmisel aastal korraldatud maailmasuurim padjalahing silma paistvalt populaarseks.  „Ettevõtmine mõjus positiivse üllatusena. Osalejaid kogunes ligi tuhat. Tänavu tõotab nende arv veelgi suuremaks osutuda. Guinnessi maailmarekordi ületamiseks tuleb kokku saada üle kuue tuhande aktivisti.

Padjalahingusse on oodatud viieteistkümne liikmelised võistkonnad koolidest ja viieliikmelised organisatsioonidest.  Asutustele ja ettevõtetele on sündmus heaks võimaluseks töötajatele argirutiinist väljumise ja huvitava ja atraktiivse suhtlemise pakkumiseks.   Elamusi tekitaks kindlasti ka erakondade esinduste kaasa löömine.”

Padjasõja kõrval korraldatakse ka teatevõistlusi, kus edu  tagavad suuresti vaimsed võimed.  Nii tuleb ehitada patjadest torn.

Lenel Karu  nimetas Jõgeva linna treeningu-staadioni igati sobivaks paigaks padjalahingu korraldamiseks.

„Sulepadjad pole võistlusväljale oodatud, sest sulgede koristamine pärast lahingut on piisavalt vaevarikkas. Diivanipadi või muu pehme padi sobib „relvaks” aga igati hästi.  Lahingu võidab meeskond, kes lahingu vältel kõige rohkem punkte kogub,” ütles peakorraldaja.

„Auhinnad on väärtuslikud ja põnevad: Pärnu vangla põgenemistoa, Tartus asuva Lõuna-Keskuse seiklusraja ja Tallinna laserlahingu toa külastamine, erinevad suupisteid jne. Auhindu on välja panemas aktsiaselts Põltsamaa Felix,” lisas ta.

„Huvi maailma suurimas padjalahingus osalemise vastu on huvi tuntud ka Põltsamaa ühisgümnaasiumis ja loodetavasti on sellest koolist ka võistkond kohal,” ütles Karu.

Padjalahingu korraldamise idee algatas Jõgevalt võrsunud Eesti tänavatantsukultuuri  eestvedaja Joel Luht. Täpsemat infot sündmusest ja osalema registreerimisest saab Facebooki lehelt Maailma Suurim Padjalahing.

Jaan-Ivo Lukas

Head Uudised GoodNews