1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. PALJU ÕNNE, JAAGUP KASK I Koolinoorte künnimeistrivõistlustel võidutsesid Eesti esindajad
PALJU ÕNNE, JAAGUP KASK I Koolinoorte künnimeistrivõistlustel võidutsesid Eesti esindajad

PALJU ÕNNE, JAAGUP KASK I Koolinoorte künnimeistrivõistlustel võidutsesid Eesti esindajad

17. septembril Olustveres toimunud hoidiste messil, mis tõi kohale tuhandeid huvilisi, kuulutati parimaks hoidiseks rabarberi-pirnimoos, mille valmistas TMK kokanduse eriala 3. kursuse õpilane Rasmus Truu. Samas peetud rahvusvahelistel koolinoorte künnimeistrivõistlustel võidutses Jaagup Kask.

Foto: Oleg Hartšenko

Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli direktori Arnold Pastaku sõnul näitasid üle Euroopa kokku tulnud noored kündmises kõrget taset. „Noorte kündjate pealekasv on professionaalne, ka meie oma Olustvere noored demonstreerisid kvaliteetset kündi ja praktilisi võtteid. Muidugi võimaldab tänapäevane tehnika teha tööd oluliselt täpsemalt kui pool sajandit tagasi, mil selliseid võistlusi Eestis korraldama hakati, aga rõõm on tõdeda, et noori põllumehi meil veel on,“ ütles Pastak.

„Korralik künd paneb aluse heale saagile. Saagist toidulauale jõudvat sai mekkida hoidiste messil ja toidulaadal, kus pakuti puhast kodumaist toitu väiketootjatelt üle Eesti. Žürii valis tänavuseks parimaks hoidiseks meie oma kooli õpilase Rasmus Truu rabarberi-pirnimoosi, mis pärjati tiitliga „VIP hoidis 2022“,“ sõnas Olustvere TMK direktor.

Hoidiste mess tõestas, et eestlased armastavad hoidistamist ning purki ja pudelisse on võimalik kombineerida väga huvitavat, nii magusat kui ka soolast toorainet – alates suvikõrvitsast kuni võilillenuppudeni. Žürii sõnul sobiks nii mõnigi neist täiendama tipprestoranide roogi.

  • Seitsmendat korda toimunud rahvusvahelistel koolinoorte meistrivõistlustel kündmises osales tänavu 28 võistlejat kümnest eri riigist. Esikolmiku moodustasid Eesti poisid Jaagup Kask (Olustvere TMK), Andres Tamm (Specagra) ja Rasmus Runtal (Olustvere TMK). Lisaks võttis 13 masinat mõõtu harrastuskündjate T-25 ehk väiketraktorite klassis, kus võitis Allan Mölder.
  • Tänavu 18. korda toimunud traditsioonilisel Olustvere hoidiste messil ja toidulaadal pakkus enda toodangut ligikaudu 75 kohalikku tootjat.
Head Uudised GoodNews