1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. GALERII I Peaasi.ee tähistas 15. sünnipäeva konverentsiga
GALERII I Peaasi.ee tähistas 15. sünnipäeva konverentsiga

GALERII I Peaasi.ee tähistas 15. sünnipäeva konverentsiga

Peaasi.ee 15 tegutsemisaastale pühendatud konverentsil „Kas jätkuvalt pole hullu?“ keskenduti vaimse tervise raskuste ennetusvõimalustele koolis ja tööl ning vaimse tervise abi kättesaadavuse parandamisele.

Foto: Raigo Pajula

„Psühhiaatriakliinikus töötades nägime igapäevaselt, kuidas lisaks vaimse tervise probleemile kannatasid patsiendid ja nende lähedased häbimärgistamise hirmu koorma all. See sundis otsima võimalusi, kuidas olukorda muuta, et inimesed ei peaks tundma valehäbi oma haiguse pärast,“ selgitas Peaasi.ee sünnilugu üks asutajatest, kliiniline psühholoog Anna-Kaisa Oidermaa.

„Samuti ei olnud 15 aastat tagasi piisavalt eesti keeles kättesaadavat teaduspõhist vaimse tervise alast informatsiooni, mis oleks aidanud inimestel vaimse tervise raskusi mõista ja ka ennetada,“ lisas Anna-Kaisa Oidermaa.

Foto: Raigo Pajula

„Kuigi me oleme viimastel aastatel teinud jõudsaid samme vaimse terviste teenuste kättesaadavuse parandamiseks, siis nii nagu Põhjamaades, ilmneb ka meil, et küsimus ei ole vaid teenustes. Meie vaimset tervist mõjutavad üldised ühiskondlikud ootused,“ selgitas sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo konverentsil ning lisas „Soovin Peaasi.ee-le jätkuvat uudishimu ja et teis säiliks tahtmine leida vastuseid kõige keerulisematele küsimustele ning orienteeruda sarnastes padrikutes nagu siis, kui 15 aastat tagasi alustasite.“

Head Uudised GoodNews