1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. Peaminister Jüri Ratas arutas Leedu uue peaministriga kahepoolseid suhteid
Peaminister Jüri Ratas arutas Leedu uue peaministriga kahepoolseid suhteid

Peaminister Jüri Ratas arutas Leedu uue peaministriga kahepoolseid suhteid

Jüri Ratas pidas reedel telefonikõne Leedu kolleegi Ingrida Šimonytėga, et arutada kahepoolseid suhteid, Balti koostööd ning COVID-19 kriisi.

„Leedu on Eesti jaoks hea sõber ja strateegiline partner, kellega meil on ühised huvid ja eesmärgid. Meile on oluline, et saaksime koos üle meid tänavu räsinud COVID-19 pandeemiast nii, et toetaksime kõiki neid, kes on kõige rohkem kahju kandnud. Ettevalmistused vaktsineerimiseks on kõikjal käimas, kuid vajame veel viimast pingutust nakatumiste vähendamiseks ja majanduse toetamiseks,“ ütles peaminister. „Soovin Leedule jõudu ja jaksu pandeemia ohjeldamisel.“

Ratas kinnitas, et koostöö Leedu uue valitsusjuhiga saab kindlasti olema hea ja tihe. „Meil on selged ühised eesmärgid: peame jõuliselt jätkama suurprojektidega, mida oleme ühiselt vedanud. Juulikuisel Euroopa Liidu Ülemkogul saime kinnituse Rail Balticu lisarahastuse kohta. Nüüd peame need vahendid kiiresti kasutusse võtma, et saaksime kolme Balti riiki ühendava tee õigeaegselt lõpetada. Energeetikas on meie peamine siht kiires tempos jätkata Balti elektrivõrkude sünkroniseerimist Kesk-Euroopaga, milleks Euroopa Liit eraldas 720 miljonit eurot,“ lisas peaminister.

Lisaks rääkisid Ratas ja Šimonytė Leedu uue valitsuse plaanidest.

Eesti on tänavu Balti Ministrite Nõukogu eesistuja ja Balti koostöö eestvedaja. 21. detsembril toimub tänavust aastat kokku võttev Eesti, Läti ja Leedu peaministrite videokohtumine.

Head Uudised GoodNews