1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Peaminister kohtus Hiiumaa omavalitsusjuhtidega
Peaminister kohtus Hiiumaa omavalitsusjuhtidega

Peaminister kohtus Hiiumaa omavalitsusjuhtidega

Peaminister Jüri Ratas kohtus täna Hiiumaal omavalitsusjuhtidega ning sai ülevaate spordikeskuse ja riigimaja rajamise hetkeseisust.

Hiiumaa spordikeskuse ehitamiseks on valitsus juba varem eraldanud 2,9 miljonit eurot ning praeguste plaanide kohaselt lõppevad hoone esimese etapi ehitustööd tuleval aastal. Omavalitsusjuhtidega kohtumisel oli kõne all vajadus leida spordikeskuse ehituse teise etapi töödeks lisaraha.

“Mul on hea meel, et Hiiumaa vallavolikogu enamus kaalub riigi poolt kohalikele omavalitsustele eraldatud investeeringutoetuse paigutamist spordikeskuse teise etapi ehituse lõpuleviimiseks,” ütles Ratas, kelle sõnul on oluline, et ka Hiiumaa saaks endale viimaks nüüdisaegse spordihoone.

Kohtumisel räägiti ka mandri ja saare vahelisest parvlaevaliiklusest, mis on väljumiste lisamise järel paranenud. Samuti oli juttu koroonakriisis ilmnenud kitsaskohast, milleks on saare hajaasustatud piirkondades kohati puuduvad kiire interneti ühendused. Kohtumisel leiti, et vajaliku abikäe võiks osutada viimase miili programm.

Lisaks arutati kohtumisel hajaasustusprogrammi rahastamise võimalikku suurendamist, omavalitsuste investeeringuid, üürimajade programmi ja kohalikke teid puudutavaid küsimusi. Muu hulgas leiti, et maanteeameti koostöö kohalike omavalitsustega peab paranema.

Peaminister tutvus täna Kärdlas ka loodava riigimaja asukoha ja võimalustega ning kohtus kohapeal töötavate riigiametite esindajatega.

Tänavu juunis valitsuse kabinetinõupidamisel heaks kiidetud riigimajade projekti kohaselt rajab riik lähiaastatel riigimajad 13 maakonda, investeerides sellesse ligi 37 miljonit eurot. Kärdla riigimaja rajamiseks on kavandatud 2,2 miljonit.

Kava kohaselt avatakse Kärdla riigimaja 2024. aastal. Riigimajja koondatakse eri riigiasutuste töötajad ning luuakse ühine klienditeenindusala, et võimaldada avalikele teenustele paremat ja mugavamat ligipääsu.

Kolmapäeval kohtub peaminister Hiiumaa haigla juhtidega, et arutada nii koroonaviirusega toimetulekut kui ka teisi aktuaalseid küsimusi.

Head Uudised GoodNews