1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Pikakari rannas heisati täna Sinilipp
Pikakari rannas heisati täna Sinilipp

Pikakari rannas heisati täna Sinilipp

Pikakari rannas heisati täna taaskord Sinilipp – rahvusvaheline ökomärk, mille saamine eeldab põhjalikku ettevalmistust ja hulga kriteeriumite täitmist. Rahvusvaheline Sinilipu žürii tunnistab Pirita ja Pikakari supelrannad kvaliteedimärgi vääriliseks juba kuuendat aastat järjest.

Sinilipu heiskamine toimus Katarina kai kõrval asuval lipuväljakul. Sellega tunnustati Pikakari ranna veekvaliteedi kõrge taseme, kvaliteetsete teenuste ja eeskujuliku heakorra eest.

Abilinnapea Vadim Belobrovtsev tänas linnaosavalitsuse töötajaid supelranna eeskujuliku hoolitsemise eest.  Põhja-Tallinna vanema Peeter Järvelaidi sõnul on ökomärgise saamine suur tunnustus linnaosale.

„Kuuldavasti ei olnud sel aastal žüriil ühtegi märkust. Tallinnas on hetkel kõigest kaks randa suutelised kõik 32 vajalikku kriteeriumit täita. Kahtlemata on see suur tunnustus linnaosa ja Kommunaalameti töötajatele, kes hoolitsesid selle eest, et rannas oleks kõik vajalik olemas – riietuskabiinid, võrkpalliplats, kiiged, laudtee, prügikastid ja muu vajalik. Nüüd jääb ainult korda ja puhtust hoida ja seda me saame teha üheskoos ranna külastajatega,“ ütles Järvelaid.

Alates 1. juunist võib Tallinna supelrandades näha G4S sümboolikaga riietuses vetelpäästjaid, seega rannahooaeg on ametlikult avatud. Pikakari supelrand avati 2007.aastal. Rand asub Põhja-Tallinnas Paljassaare poolsaarel Katariina kai kõrval. Liivaranna pikkus on ca 250 meetrit, keskmine veesügavus on 1,5 meetrit. Pikakari randa sõidab buss number 59.

Head Uudised GoodNews