1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Pillifondi meistripillil hakkab mängima Kaija Lukas
Pillifondi meistripillil hakkab mängima Kaija Lukas

Pillifondi meistripillil hakkab mängima Kaija Lukas

Viiuldaja ja MUBA viiuliõpetaja Kaija Lukas sai enda kasutusse Eesti Pillifondi kollektsiooni kuuluva hinnalise meistripilli. Pillifondi nõukogu otsusega saab ta järgmisel kolmel aastal mängida Prantsuse meistri Auguste Sebastien Bernardeli (Pére) 1830.–1840. aastatel valmistatud viiulil.

Foto: SA Eesti Pillifond

Kaija Lukase sõnul kandideeris ta Pillifondi kollektsiooni pillile, kuna tundis, et on oma viiulil mängides jõudnud teatud piirini, kust edasi arenemiseks ja suurele lavale jõudmiseks on vaja midagi rohkemat.

„Uuel pillil mängimine on alati avastamine, sest igal pillil on oma kõla, temperament ja füüsilised iseärasused. Annan endast parima, et selle pilliga sõbraks saada. Olen 15 aastat elanud välismaal ning kolisime hiljuti perega tagasi Eestisse. Soovin panustada siinsesse kultuuriellu, tegutseda üheskoos kallite kolleegide ja sõpradega ning pean kodumaal Pillifondiga seotuks olemist väga oluliseks,“ sõnas Lukas.

Kaija Lukas. Foto: SA Eesti Pillifond

„Bernardel (Pére) viiulil hakkab mängima talendikas muusik ja MUBA värske õpetaja Kaija Lukas, kelle jaoks meistripillil mängima hakkamine langes väga sobivalt kokku Eestisse naasmisega. Tänan kõiki investoreid ja meistripillide omanikke, tänu kellele saavad meie andekad muusikud veelgi enam oma muusikaannet avardada ja pakkuda elamusi nii Eestis kui ka rahvusvahelistel lavalaudadel,“ sõnas Eesti Pillifondi juhatuse liige Marje Lohuaru.

Head Uudised GoodNews