1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Pirita ootab kaasava eelarve ideid
Pirita ootab kaasava eelarve ideid

Pirita ootab kaasava eelarve ideid

Pirita linnaosa valitsus ootab piritalastelt 1. oktoobrini ideid, mida rahastada Tallinna kaasavast eelarvest 2022. aastal.

Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat kutsub piritalasi agaralt ideid pakkuma. „Kaasav eelarve annab võimaluse kõigil oma head ideed välja käia. Loodan, et kogukonnalt tuleb palju värskeid mõtteid projektideks, mida kaasava eelarve abiga teoks teha,” ütles Liinat.

Linnaosavanem märkis, et möödunud aastal käisid piritalased välja mitu väga head mõtet, millest kaks on ka tehtud. „Piritale rajati kaasava eelarve toel pumptrack, mis on noorte seas väga popp. Linnaosavalitsus tegi teoks ka teisele kohale hääletatud idee ja nii said Kose vabaajakeskuse spordilinnaku tenniseväljakud kunstmurukatte,” tõi linnaosavanem näiteid.

Ideid saab esitada kuues kategoorias: lapsed ja noored, linnakeskkond, turvalisus, sport, kultuur ja vaba aeg ning muu. „Kaasava eelarve raha saab kasutada üksnes avaliku kasutusega objektide jaoks. Oluline on, et objekti saavad tasuta kasutada kõik linlased,” tõi Liinat esile. Ideede teostatavust hindab eksperdikomisjon. Sõelale jäänud ideed liiguvad rahvahääletusele, mis kestab 29. novembrist 12. detsembrini.

Tallinna kaasava eelarve plaanitav kogusumma 2022. aastal on miljon eurot.

Idee esitamise juhendiga saab tutvuda ja ideid digitaalselt esitada Tallinna kaasava eelarve kodulehel. Samuti saab ideid esitada linnakantselei teenindusbüroos (Vabaduse väljak 7) või Pirita linnaosa valitsuses (Kloostri tee 6) või saata e-kirjaga pirita@tallinnlv.ee.

Head Uudised GoodNews