1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Pirita otsib kloostrivaremetele kasutusideid
Pirita otsib kloostrivaremetele kasutusideid

Pirita otsib kloostrivaremetele kasutusideid

Pirita linnaosa valitsus kuulutas välja mõttekorje, et leida uusi ideid Pirita kloostri varemete kasutamiseks. Ideid oodatakse septembrikuu lõpuni.

“Tõuke algatada niisugune mõttekorje andis kohalik kogukond, kes on välja käinud ideid, kuidas kloostrivaremeid rohkem väärtustada ja mitmekesisemalt kasutada. Ideid on õpilaste ajalootundide läbiviimisest kuni valgussõudeni. Meie arvates on ideede kogumine hea mõte ning septembrikuu lõpuni ootamegi ideid ja ettepanekuid, mis oleksid kvaliteetsed ja loovad, kuid samas austavad selle ajaloolise rajatise suhtes,” sõnas Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat. Ta lisas, et kloostrivaremete mõttekorje on ainulaadne, sest meil üks ja ainus Pirita kloostri varemed. “Ideid pakkudes on kõige tähtsam, et kloostri varemetes toimuvad sündmused arvestaksid koha omapära. Ei saa unustada, et tegemist on matmis- ja pühapaigaga. Nii et päris igasugused üritused ja ettevõtmised ajalooliste kloostrimüüride vahele ei sobi,” märkis linnaosavanem ja selgitas, et ideekorje eesmärk ühelt poolt on tõsta esile muinsuspärandit ja väärtustada ajaloolist keskkonda, teisalt on soov pakkuda külastajatele uusi elamusi ning tegevusvõimalusi kogukonnale.

“Pirita kloostri kaunis varemetepark on suviti armastatud kontserdipaik ja Birgitta festival toimub taas järgmisel suvel. Aga kindlasti on võimalusi, kuidas kultuurielu mitmekesistada ja tähtpäevi tähistada ning kloostri ajalugu tutvustada. Olgu selleks siis jalutuskäigud, näitused, teater. Uute ideede all peame silmas ka moodsaid kõrgtehnoloogilisi lahendusi nagu näiteks personaalne multimeediagiid või muud uut kvaliteeti loovad ettepanekud,” arutles Liinat.

Ideid ja ettepanekuid ootab Pirita linnaosa valitsus kuni 30. septembrini 2020 e-aadressil pirita@tallinnlv.ee või postiga Kloostri tee 6, Tallinn 11911.

Kõiki ideid ja ettepanekuid arutab ja hindab Pirita kloostri varemetepargi koostöökogu, kuhu kuuluvad Tallinna linna ja Birgitta ordu esindajad. Ideede esitajaid premeeritakse auhindadega.

Head Uudised GoodNews