1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Sügisel jätkuvad seminarid korteriühistute liikmetele
Sügisel jätkuvad seminarid korteriühistute liikmetele

Sügisel jätkuvad seminarid korteriühistute liikmetele

Septembris alustab Tallinna linn taas korteriühistute liikmetele mõeldud seminaridega. Esimene seminar toimub täna kell 17.30 Vene kultuurikeskuses.

„Seminaride korraldamise eesmärk on pakkuda kortermajade elanikele teadmisi erinevates valdkondades ja aidata leida parimaid lahendusi korteriühistu ja korterelanike koostoimimiseks.“ Oleme seminarid kavandanud selliselt, et üks osa on informatiivne, teoreetiline teave – näiteks seadustiku tutvustamine. Pärast seda on kohaletulnutel võimalus küsida nõu oma valdkondade ekspertidelt,“ selgitas abilinnapea Eha Võrk ning lisas, et kohapeal on tagatud desinfitseerimise vahendid ning kohaletulnutel palutakse hoida turvalist vahet.

Abilinnapea sõnul püütakse leida kompromissi kohapeal toimuvate ja veebiseminaride vahel. „Sügistalvisel perioodil korraldatavad seminarid saavad olema kõige rohkem nõutud ja küsitud teemadel. „Näiteks arutleme tuleohutusest kortermajades ja korteriühistute üldkoosolekute korraldamisest, korteriühistu liikmete õigustest ja kohustustest, juhatuse õigustest ja kohustustest ning ühistu majandamisest üldiselt,“ rääkis Võrk.

Oktoobrikuus on teemaks korteriühistu ehitustegevustega seotud lubade taotlemine. Kuigi Tallinnas näeb juba väga palju kortermaju, mis on saanud endale uue ilme korrastatud hoovi või haljastuse näol, on veel küllalt korteriühistuid, kes siiani pole julgenud või osanud terviklikult laenu abil kortermaja renoveerida. Rääkima on kutsutud pangaesindaja, kes tutvustab, millised dokumendid laenu taotlemiseks tuleb esitada. Samuti ka Kredexi esindaja, kes selgitab võimalusi, mida Kredex pakub korteriühistutele.

14. novembril toimub traditsiooniline Elamumajanduskonverents „Roheline Tallinn“, kus räägitakse Tallinna heakorraeeskirja teemadel, ventilatsiooniteemadel, haljastuse teemadel – erinevad taimed kortermajade haljastuses ning ratta ja tõukeratta liiklusest pealinnas.

Seminaride toimumisajad septembris:

16. september „Tuleohutus kortermajades“ Vene Kultuurikeskuses (Mere pst 5). Seminar toimub eesti keeles, lektor Päästeameti esindaja Ants Aguraiuja.

24. septembril „Korteriühistu liige, juht ja juhtimine – kes, kuidas ja miks just nii?“ Tallinna Kiirabi koolituskeskus (Retke tee 1). Seminar toimub eesti keeles, lektor Tallinna Linnavaraameti jurist Aet Peetso.

30. septembril Korteriühistu liige, juht ja juhtimine – kes, kuidas ja miks just nii?“ Lindakivi Kultuurikeskuses. Seminar toimub vene keeles, lektor Danil Lipatov Õigusbüroost Progressor OÜ.

Kõik eelnimetatud seminarid algavad kell 17.30. Seminaridel saab osaleda iga korteriühistu liige ehk iga Tallinna linna elanik, kes elab korterelamus. Seminaridele saab registreerida siin.

Seminaride kava leiab Tallinna veebilehel.

Head Uudised GoodNews