1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Pirita vaba aja keskus alustab uut hooaega
Pirita vaba aja keskus alustab uut hooaega

Pirita vaba aja keskus alustab uut hooaega

Lapsi ja noori ootab Pirita vaba aja keskuses kokku 15 huviringi, vanuseskaala huviringides on 6 kuud kuni 16 aastat.

Pirita linnaosa vanema Tõnis Liinati sõnul alustavad septembris vaba aja keskuses tööd huviringid, mis on tegutsenud juba aastaid ja on laste seas väga popid, kuid on ka uut. “Uus ja põnev on näiteks robootikaring, mis võimaldab pakkuda tehnoloogiaalast huvitegevust juba mudilaseeas – ringi on oodatud lapsed vanuses 5–7 aastat,” sedastas linnaosavanem. Robootikaring toimub kord nädalas. Uus on seegi, et sel hooajal saavad seltskonnatantse õppida ka eelkooliealised lapsed, tantsuklubi Leevi tunnid toimuvad kaks korda nädalas.

“Kõige rohkem lapsi osaleb laulu- ja mänguringis – kokku umbes 60 last. See on Pirita vaba aja keskuses kõige populaarsem huviring ning sinna on soovijaid rohkem, kui vastu võtta saab,” sõnas Liinat ja lisas, et ka vaba aja keskuse tegevust piirab ruumipuudus. Üks staažikamaid ringe Pirital on tüdrukute võimlemisring, kus treenib kokku 40 last. Kõige nooremad võimlejad on viieaastased ja vanemad 13-aastased. “Võimlemisrühmi juhendab legendaarne treener Helgi Asi, ja eks tänu temale võimlemine nii menukas ongi. Võimlemisringid tegutsevad vaba aja keskuse loomisest alates ehk alustavad juba oma 21. hooaega,” märkis Liinat.

Tööd alustavad kaks laste ja noorte kunsti- ja käsitööringi rühma, kokku 27 osalejaga ning keraamikaringis hakkavad oma käega savist esemeid valmistama 16 last.

Samuti alustavad tööd Tähetarga eelkool, Suzuki piano lessons klaveriõpe, Pirita kitarri- ja viiulistuudio, maleklubi Areng, Active Studio Tantsustuudio, Maire Eliste Muusikakool.

Mõeldud on ka kõige pisematele. Näiteks MTÜ Loovustuba ootab lapsevanemaid lastega vanuses 6 kuud kuni 1,5 aastat ja 1,6–3 aastat. Samuti toimub Egle Kanepi juhendamisel mängu- ja laulutund 1–3-aastastele lastele. Maire Eliste Muusikakool pakub kord nädalas muusikalist beebitundi.

Pirita vaba aja keskus alustab 21. hooaega.

Head Uudised GoodNews