1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Pöide vald soovib ühineda Orissaare ja Laimjala vallaga
Pöide vald soovib ühineda Orissaare ja Laimjala vallaga

Pöide vald soovib ühineda Orissaare ja Laimjala vallaga

Pöide valdSaaremaal asuva Pöide vallavolikogu esimees Marina Treima paneb kolmapäeval Pöide vallavolikogus hääletusele ühinemisettepaneku tegemise Orissaare ja Laimjala volikogule.

“Me oleme ju Saaremaa värav ja mulle isiklikult tundub mõttekas olla ühiselt see värav, mitte et kui me tuleme mööda Kuressaare maanteed, siis üks vald jääb paremat ja teine vasakut kätt,” põhjendas Marina Treima naabritele ühinemisettepaneku tegemist, lisades, et kõik kolm valda – Pöide, Laimjala ja Orissaare – asuvad Ida-Saaremaal ja jäävad Kuressaarest kaugele. Seepärast ei pea Treima mõttekaks ka üht suurt Saaremaa valda,” kirjutab Saarte Hääl.

Samas ei soovinud Marina Treima kolme Ida-Saare valla võimalikust ühinemisest veel lähemalt rääkida, lausudes, et kõigepealt tuleb ära oodata, mida Pöide volikogu otsustab ja viidates, et kõik oluline on öeldud volikogu otsuse eelnõu seletuskirjas.

Seletuskirjas viidatakse, et kõik kolm valda on olnud osa ajaloolisest Pöide kihelkonnast ja liigne tsentraliseerimine geograafiliselt ebasoodsasse kaugusesse vähendab kohalike inimeste osalemise võimalusi, mis omakorda võib halvata inimeste huvi ja motivatsiooni oma elukeskkonna arendamisel kaasa rääkida.

Head Uudised GoodNews