1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Politsei jagab koos vabatahtlikega Lõuna-Eestis helkureid
Politsei jagab koos vabatahtlikega Lõuna-Eestis helkureid

Politsei jagab koos vabatahtlikega Lõuna-Eestis helkureid

Politsei jagab koos vabatahtlikega Lõuna-Eestis helkureidPolitsei- ja piirivalveamet koos abipolitseinikega korraldab kodanikupäeval Lõuna-Eestis aktsiooni „Helkuriga sõbraks“, mille käigus jagab koos kohalike elanike abiga laiali tasuta helkureid.

26. novembril toimub Lõuna-Eesti kuues maakonnas ennetusüritus „Helkuriga sõbraks“, kus iga piirkonna elanik saab anda panuse oma kodukandi naabri, tuttava või teiste piirkonna elanike nähtavaks tegemisel, teatas politsei- ja piirivalveamet. Aktiivsed elanikud on oodatud ühes politseiga helkureid jagama kokku 20 erinevas Lõuna-Eesti punktis.

Lõuna prefektuuri patrulli- ja liiklusjärelevalvetalituse juht Alvar Pähkel ütles, et igal aastal sagenevad pimeda aja saabumisega õnnetused, kus ohtu satuvad kergliiklejad, eeskätt just jalakäijad. „Kuigi tänaseks on paljud mõistnud helkuri kasutegurit ning on selle oma riietele kinnitanud, jagub endiselt ka neid, kes helkiva elupäästja taskupõhja jätnud või seda lihtsalt ei kasuta. Samas jääb pimedal teel jalakäija autojuhile sageli märkamatuks ning näha on vaid inimese küljes rippuv helkur. See on ka jalakäija parim kaitse enda nähtavaks tegemisel ja ohu vältimisel,“ viitas Pähkel.

Ennetusüritus algab õhtuhämaruse saabudes, kell 17 ning vältab tunni jagu. Alustuseks räägitakse põgusalt helkuri tööefektiivsusest ja korrektsest kandmisest, millele järgneb valitud teelõikudel helkurkõnd esitlemaks teistelegi liiklejatele selle valgusallika töövõimet ning jagamaks kõnni vältel helkureid kõigile nendele kohalikele, kel seda mingil põhjusel veel ei ole. Ka ehivad üritusel osalejad oma piirkonnas helkuripuu pakkumaks võimalust helkiv elupäästja endale puu küljest kaasa haarata ja end nähtavaks teha.

Ennetusüritusele oodatakse kõiki kohalikke elanikke, kellele läheb korda piirkonna liiklusturvalisus. Üritusel osalejate vahel jagab politsei välja erinevaid liiklusturvalisusele kaasa aitavaid vahendeid rattahelkuritest, helkurvestide ja taskulampideni välja.

Head Uudised GoodNews