1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Poole suuremat palka pakkuv Ida-Virumaa ootab tööle üle 100 uue haridustöötajaja
Poole suuremat palka pakkuv Ida-Virumaa ootab tööle üle 100 uue haridustöötajaja

Poole suuremat palka pakkuv Ida-Virumaa ootab tööle üle 100 uue haridustöötajaja

Ida-Virumaa haridusasutused otsivad sügiseks kokku enam kui 100 uut haridustöötajat igale õppetasemele alates lasteaiast lõpetades kõrgkoolidega, ent kõige rohkem vajavad täitmist õpetajakohad üldhariduskoolides.

Ida-Virumaa haridustöötajaile pakutakse teiste maakondadega võrreldes täpselt 50% suuremat töötasu ning kokkuleppel tööandjaga ka teisi hüvesid. Eriti suur vajadus on Ida-Virumaal klassiõpetajate-,loodusainete ning inglise keele õpetajate järele.

Õpetajaid otsitakse kõikidel haridusastmetel ning suurimaks väljakutseks on leida õpetajaid just üldhariduskoolides üldainete läbiviimiseks nagu füüsika, keemia, inglise keel. Alushariduses on suurim vajadus eestikeelsete õpetajate, kutsehariduses kutseõpetajate ja kõrghariduses insenerivaldkonna õppejõudude järele.

Peamiseks õpetajate puuduse põhjuseks on eestikeelsete ja keelekümblusõpetajate suur vajadus. Lisaks toimub õpetajate seas ka kaadrivahetus, kus õpetajaskond vananeb ja noori ei ole piisavalt peale tulemas.

Ida-Viru haridusklastri koordinaatori Kerda Eierti sõnul on eestikeelsele õppele ülemineku otsus loonud veelgi suurema vajaduse eesti keelt kõnelevate õpetajate järgi ja seda kõikidel haridusastmetel.

“Aprillikuu alguses kutsume kõiki huvilisi meie maakonna haridusasutustesse proovipäevadele. Eesmärgiks on anda võimalus kogeda siinset haridusasutuste keskkonda ise kohapeal, osaleda avatud tundides ja suhelda koolipersonaliga“ kommenteerib Eiert. Avame peagi registreerimise antud proovipäevadele.

Ida-Viru Haridusklaster soovib uutele tulijatele näidata, et lisaks töötasule on maakond ka suurepäraseks elupaigaks tervele perele, kus leiab vajadusel nii rahulikumaid paiku kui ka linnamelu.

„Kui tunned, et vajad oma ellu muutusi, siis julgustan vaadata ka Ida- Virumaa poole. Lisaks tähendusrikkale tööle on siin ruumi elamiseks, kultuur- ja looduse nautimiseks, kõike parasjagu ja mitte rohkem! Küsi endalt, et miks mitte seda teha – mina julgustan Sind seda sammu astuma“ kommenteerib aastaid Elva Gümnaasiumi juhtinud, ent tänaseks Kohtla-Järve Järve Kooli direktori ametit pidav Tarmo Post.

Kampaanialehel saab tutvuda nii Ida-Virumaa võimaluste kui ka vabade töökohtadega, mida hakatakse reaalajas kampaania raames jooksvalt lisama. Kui haridustöötaja parasjagu enda profiilile sobivat ametikohta ei leia, tasub igal juhul saata päring kampaanialehel olevale kontaktivormile – ehk pole sobilik töökuulutus veel lihtsalt lehele jõudnud. Kokkuvõttes on täna selge, et Ida-Virumaale on vaja üle 100 eri profiiliga haridustöötaja.

Head Uudised GoodNews