1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. President Alar Karis Latitude konverentsil: Euroopa vajab tehnoloogiameelseid ettevõtjaid
President Alar Karis Latitude konverentsil: Euroopa vajab tehnoloogiameelseid ettevõtjaid

President Alar Karis Latitude konverentsil: Euroopa vajab tehnoloogiameelseid ettevõtjaid

„Kui Euroopa ei suuda Aasia odava tootmisega konkureerida, peame tegema asju teisiti ja tegelema keerukamate väljakutsetega – selle saavutamiseks peame rakendama uusi tehnoloogiaid ja teadusavastusi,“ ütles president Alar Karis idufirmade ja tehnoloogiaettevõtete konverentsil Latitude 59. „Euroopa ja Eesti majanduse kasvupotentsiaal sõltub suuresti sellest, kui hästi suudame ülikoolides ja teadusasutustes tehtud avastusi ellu viia.“

Euroopa ja Eesti majanduse kasvupotentsiaal sõltub suuresti sellest, kui hästi suudame ülikoolides ja teadusasutustes tehtud avastusi ellu viia.

Riigipea sõnul ei tohiks peatuda pelgalt tehnoloogiate ja toodete leiutamisega: „Peame leidma viise uue tehnoloogia ühendamiseks traditsioonilise tööstusega. Selle asemel, et litsentse üle ookeani müüa, peaksime otsima partnereid Euroopast, et veelgi rohkem kasvada. Tehnoloogiasektor saab edendada tootmist ja seeläbi tugevdada Euroopa majandust.“

Peame leidma viise uue tehnoloogia ühendamiseks traditsioonilise tööstusega.

President Karise sõnul on idufirmadel, investoritel ja äriinglitel täita oluline roll. „Euroopa vajab teiesuguseid tehnoloogiameelseid ettevõtjaid, kes saavad kasutada äpi- ning digibuumist teenitud kapitali ja kogemusi,“ ütles riigipea.

Idu- ja tehnoloogiafirmade kogukond annab president Karise sõnul tunnistust seni tehtud headest majanduspoliitilistest valikutest. „Meie majandus on vastupidav ja ärikeskkond annab uutele ettevõtetele jõudu,“ sõnas riigipea. President juhtis tähelepanu idusektori käega katsutavale mõjule majanduses: „Mitmed idufirmana alustanud ettevõtted, sealhulgas Bolt, Wise, Pipedrive ja Skype, on nüüdseks Eesti suurimate maksumaksjate seas ning kujundavad tõeliselt Eesti majandust,“ sõnas riigipea.

Head Uudised GoodNews