1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Investoritele tutvustati Eesti kaitsetööstuse tipplahendusi
Investoritele tutvustati Eesti kaitsetööstuse tipplahendusi

Investoritele tutvustati Eesti kaitsetööstuse tipplahendusi

Eile  toimus Tallinnas Eesti Kaitse- ja Kosmosetööstuse Liidu (EKTL) ja NATO DIANA kiirendi koostöös demopäev, kus kodu- ja välismaised investorid viidi kokku kaitsetööstuse värskeimate tippsaavutustega.

Tehnoloogiakonverentsi Lattitude59 programmi raames korraldatud demopäeval tutvustasid oma uusimaid tehnoloogilisi lahendusi 12 Eesti ettevõtet, kelle tooted on suunatud nii Eesti kui NATO kaitsevajaduste täitmiseks. Neist mitmed panustavad juba täna väga aktiivselt selle nimel, et toetada Ukraina armeed sõjas Venemaaga.

Tehnoloogiakonverentsi Lattitude59 programmi raames korraldatud demopäeval tutvustasid oma uusimaid tehnoloogilisi lahendusi 12 Eesti ettevõtet, kelle tooted on suunatud nii Eesti kui NATO kaitsevajaduste täitmiseks.

EKTL-i tegevjuhi Kalev Koidumäe sõnul on Eesti kaitsetööstus kiirelt arenev sektor, mille edu aluseks on innovatsioon ja pidev tehnoloogiline areng. “Eesti kaitsetööstus on oma suutnud end juba tõestada väga kõrgel tasemel, aga me peame hoidma tempot, kui tahame rahvusvahelisel turul konkurentsis püsida. Suuremat läbimurde jaoks on vaja investeeringuid ja rahvusvahelist koostööd. See oli ka eilse ürituse mõte, tuua meie tipptehnoloogiad laiema avalikkuse ette ja leida uusi partnereid,“ lisas Koidumäe.

Eesti kaitsetööstus on oma suutnud end juba tõestada väga kõrgel tasemel, aga me peame hoidma tempot, kui tahame rahvusvahelisel turul konkurentsis püsida.

Lisaks investorite ja kaitsetööstusettevõtete kokku viimisele oli eilse demopäeva üks eesmärk kasvatada üldiselt EKTL-i ja selle liikmete nähtavust ning tuua esile kogu kaitsetööstussektori majanduslikku potentsiaali.

Defence Estonia Klastri juht Rene Ehasalu lisas, et on EKTL-i ja NATO DIANA kiirendi koostöö on märkimisväärne samm, mis tõstab esile Eesti kaitsetööstuse rolli rahvusvahelises kontekstis. “Me tõestasime, et Eesti ettevõtted on valmis pakkuma innovaatilisi lahendusi, mis mitte ainult ei vasta praegustele turvavajadustele, vaid loovad lahendusi, mille peale võib kindel olla ka tulevikus,” sõnas Ehasalu.

Me tõestasime, et Eesti ettevõtted on valmis pakkuma innovaatilisi lahendusi, mis mitte ainult ei vasta praegustele turvavajadustele, vaid loovad lahendusi, mille peale võib kindel olla ka tulevikus.

Demopäeval osalesid 12 EKTL-i liiget:

  • Asax Innovation
  • Bristol Trust
  • DefSecIntel Solutions
  • Gscan, KrattWorks
  • Marduk
  • MDSC Systems
  • Nordic Armoury
  • SensusQ
  • VegVisir
  • Wayren
  • Milrem Robotics

Eesti Kaitse- ja Kosmosetööstuse Liit loodi 2009. aastal ja täna on seal 140 liiget, 2023. aasta käive oli 330M, millest 200M moodustas eksport. Käibe kasv 2022. aastaga võrreldes oli üle 30%. Liidu ettevõtted annavad Eestis tööd rohkem kui 8000 inimesele.

Head Uudised GoodNews