1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. President Kaljulaid ÜRO julgeolekunõukogule: kasutame võimalust globaalse valitsemise mudeli muutmiseks
President Kaljulaid ÜRO julgeolekunõukogule: kasutame võimalust globaalse valitsemise mudeli muutmiseks

President Kaljulaid ÜRO julgeolekunõukogule: kasutame võimalust globaalse valitsemise mudeli muutmiseks

„Pandeemia on näidanud tehnoloogia olulisust ja sellest tingituna on radikaalselt muutunud töö, haridus, inimestevaheline suhtlus ja teenused,“ ütles president Kersti Kaljulaid täna ÜRO julgeolekunõukogu Nigeri eesistumise kõrgetasemelisel virtuaalsel eriüritusel, mille teemaks on Covid-19-järgne globaalne valitsemine. „Nende muutuste tõttu on oluline kasutada võimalust, et luua paremad reeglid globaalsel teenuste turul osalemiseks. Seda eriti inimeste jaoks, kellel siiani on olnud keeruline tööturul osaleda, kuid kes saavad veebis töötada üleilmselt. Vajame selleks globaalse valitsemise mudelit, mis arvestab ka küberjulgeolekuga,“ lausus president Kaljulaid.

Riigipea toonitas veel, et Eesti toetab ÜRO peasekretäri António Guterrese üleskutset üleilmseks relvarahuks ning loodab, et ka teised riigid liituvad sellega enne aasta lõppu. President Kaljulaid demonstreeris ka ise täna kaugtöö võimalusi, osaledes ÜRO julgeolekunõukogu istungil Häädemeeste vallavalitsusest, Pärnumaal toimuvate teiste kohtumiste vahel.

Tänase ÜRO julgeolekunõukogu kohtumise eesmärk oli laiem tähelepanu uutele julgeolekuohtudele ning Covid-järgne globaalne valitsemine. Kohtumist juhtis Nigeri president Mahamadou Issoufou.

Head Uudised GoodNews