1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. President Karis Euroopa Parlamendi valimistel: valige parem ja tugevam Euroopa
President Karis Euroopa Parlamendi valimistel: valige parem ja tugevam Euroopa

President Karis Euroopa Parlamendi valimistel: valige parem ja tugevam Euroopa

„Euroopa algab Eestist. Me ise tahtsime seda, nii iseseisvust taastades 33 aastat tagasi kui ka Euroopa Liiduga ühinedes 20 aastat tagasi. Võimalus valida Euroopa Parlamenti on selle järjekordne kinnitus,“ ütles president Alar Karis, kes täna valis e-hääletades Euroopa Parlamenti.

„Viimased aastad oleme näinud, kuidas Eesti mõjutab kogu kontinendi suunda. Vaadake näiteks Ukraina poliitilist ja sõjalist toetamist, Euroopa üha suurenevat sõltumatust Venemaa energiast, digiteemasid. Need kõik on Eesti nägu, sest nende sees on Eesti tegu,“ ütles riigipea. „Mida parem ja tugevam on Euroopa, seda parem ja tugevam on ka Eesti. Ja vastupidi. Selleks tulebki Euroopa Parlamenti valida. Meie teiega otsustame, kui head ja tugevat Euroopat me tahame.“

Viimased aastad oleme näinud, kuidas Eesti mõjutab kogu kontinendi suunda. Vaadake näiteks Ukraina poliitilist ja sõjalist toetamist, Euroopa üha suurenevat sõltumatust Venemaa energiast, digiteemasid. Need kõik on Eesti nägu, sest nende sees on Eesti tegu.

President Karise sõnul ei ole universaalset soovitust, kuidas otsustada, kelle poolt hääl anda. „Aga proovige vastata, kelle ideed ja loodetavasti ka teod suudaksid Euroopa ja Eesti selles Euroopas tugevamaks teha. Need inimesed on kandidaatide seas olemas. Ja siis hääletage. Hääletage kindlasti, kas arvutis või valimisjaoskonnas. Valige parem ja tugevam Euroopa,“ ütles riigipea.

 

Head Uudised GoodNews