1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. President Karis nimetas ametisse uued kohtunikud
President Karis nimetas ametisse uued kohtunikud

President Karis nimetas ametisse uued kohtunikud

President Alar Karis nimetas täna Kadriorus ametisse kuus uut kohtunikku maakohtusse ning ühe uue kohtuniku halduskohtusse.

Foto: Vabariigi Presidendi Kantselei

Kohtunikke ametisse nimetamise puhul õnnitledes märkis president Karis, et kohtuniku amet on auväärne ja vastutusrikas, nõudes mitte ainult põhjalikke juriidilisi teadmisi, vaid ka laitmatut eetikat, tasakaalukust ja empaatiavõimet. „Olen kindel, et täna ametivande andnud kohtunikud on valmis kaitsma õigusriigi põhimõtteid, olema oma otsuste tegemisel erapooletud ja vajadusel neid selgitama,“ ütles riigipea.

Olen kindel, et täna ametivande andnud kohtunikud on valmis kaitsma õigusriigi põhimõtteid, olema oma otsuste tegemisel erapooletud ja vajadusel neid selgitama.

President Karis tõi välja, et Eesti kohtusüsteemi usaldusväärsus on kõrge. „Hoidke selle usalduse taset, mille on oma tööga välja teeninud enne teid ametisse asunud ja juba ametist lahkunud kolleegid,“ ütles riigipea uutele kohtunikele edu soovides.

Eesti kohtusüsteemi usaldusväärsus on kõrge.

Tartu Maakohtus hakkab lahendama süüteoasju Sandra Kallas. Harju Maakohtusse lähevad tsiviilasju lahendama Kaija Koik ja Helvia Räägel ning Siim Mõistlik suundub tööle Harju Maakohtusse lahendama süüteoasju.

Tallinna Halduskohtusse läheb lahendama haldusasju Karolin Soo. Viru Maakohtus hakkab lahendama tsiviilasju Nele Teelahk ning süüteoasju Kadri Väling.

Kohtunikke esitles Riigikohtu esimees Villu Kõve ja uued kohtunikud andsid riigipea ees kohtunikuvande.

Head Uudised GoodNews