1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Pühapäeval kuulutatakse Jõgeval välja üle-eestiline jõulurahu
Pühapäeval kuulutatakse Jõgeval välja üle-eestiline jõulurahu

Pühapäeval kuulutatakse Jõgeval välja üle-eestiline jõulurahu

joulujooks-201511. detsembril kell 16.00 kuulutab EELK piiskop Joel Luhamets Jõgeval 11. korda välja jõulurahu kogu Eestile. Tänavu saabub üle-eestiline jõulurahu kellahelina ja jooksuga.

Jõgeva linna jõulukuusel süütavad kolmanda advendiküünla EELK Tartu piiskop Joel Luhamets, riigikogu aseesimees Enn Eesmaa, Jõgeva linnapea Raivo Meitus ja volikogu esimees Mihkel Kübar.

Jõulurahu muusikalist meeleolu loovad kohalikud muusikud Aivar Mihkelson, Anni Zimmermann ja Kristi Talistu. Pärast küünla süütamist algab Jõgeva kultuurikeskuses advendikontsert. Esineb Arsise kellade ansambel solist Kristel Pärtnaga Rahvusooperist Estonia. Nende esituses kuuleb nii ooperimaailma kauneid viise kui lihtsaid jõululaule.

Enne jõulurahu väljakuulutamist toimub spordiklubi Prorunner eestvedamisel Jõgeva linnas jõulujooksu. Start antakse pühapäeval, 11. detsembril kell 12.00 Jõgeva spordikeskuse Virtus juurest.

Võistlusdistantsi pikkus on 10 km, jooksutrass kulgeb Jõgeva linna tänavatel ning ületab Tartu-Jõgeva maantee. Distantsi on võimalik läbida ka kepikõndijatel. Kohapeal on jõuluvana, kes jõulusoove kuulab ja jooksjaid rajale saadab.

Head Uudised GoodNews