1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Raamatukogudes räägitakse vanuritele küberturvalisusest
Raamatukogudes räägitakse vanuritele küberturvalisusest

Raamatukogudes räägitakse vanuritele küberturvalisusest

Riigi Infosüsteemi Amet alustas kampaaniaga „Ole IT-vaatlik“, mis keskendub küberteadlikkuse tõstmisele vanemaealiste seas.

„Kuni vanemaealisel puudub tugisüsteem digioskuste õppeks, ei saa teda ka panna täielikult vastutama ebaturvalise käitumise eest virtuaalmaailmas,“ ütles Tallinna Ülikooli Eesti demograafia keskuse teadur Tiina Tambaum.

Küberturvalisuse küsimustega võib alati pöörduda kohaliku raamatukogu poole. „Raamatukogutöötajad on oma ala asjatundjad, kes oskavad aidata nii nutiseadmete kasutamisel kui korraldavad ka erinevaid koolitusi. Küll aga tuleks lähedastelt abi paluda siis, kui tegemist on tundlike isikuandmetega. Näiteks pangakonto ülekandeid, digiallkirju ja muid isiklikke andmeid ei tohi võõrastele näidata,“ lausus Eesti Raamatukoguhoidjate Ühingu juhatuse esimees Katre Riisalu.

Keskraamatukogus toimub eestikeelne üritus 14. oktoobril ja venekeelne 17. oktoobril. Rahvusraamatukogus toimub eestikeelne õpituba 21. oktoobril. Samuti avatakse nõuandepunktid, kus saab kord nädalas privaatsematel teemadel ekspertide käest nõu küsida.

Head Uudised GoodNews