1. Avaleht
  2. Uudis
  3. Raekoja platsile kerkib tulesäras võlumets
Raekoja platsile kerkib tulesäras võlumets

Raekoja platsile kerkib tulesäras võlumets

Raekoja plats ei jää jõuluturu lõppedes tühjaks, vaid selle asemele kerkib kuusesalust, metsloomadest ja lumepallidest lummuslik võlumets. Võlumetsas süttivad tuled sel reedel.

„Tulesära poolest rikas jõuluaeg on möödas, aga kuna pimedusega tuleb elada veel omajagu, kulub iga valgushelk linnapildis väga ära,“ sõnas kesklinna vanem Monika Haukanõmm.

Installatsiooni sekka paigutatakse sel korral ka istepingid, kõige keskele jääb uhkelt novembri lõpus platsile püstitatud jõulupuu. Valguskettidega kaunistatud kuuskede paigaldamist alustatakse kolmapäeval. Kuusesalus hakkavad pilku püüdma ka valgusloomakesed ja erksad lumepallid.

Võlumets on Raekoja platsi ka varasematel aastatel ehtinud ning osutunud populaarseks igas vanuses külastajate hulgas. Mullu tuli väljapanek energiakriisi valguses ära jätta.

„Tänavu avanes taas võimalus pakkuda inimestele seda ilusat, millega nad on harjunud. Selle pealt ei saa kokku hoida. Esteetilised ja kultuurilised naudingud on väga oluline osa elust ja linnaosa peab tagama, et need oleksid inimestele kättesaadavad,“ rõhutas Haukanõmm.

Võlumets avatakse ametlikult reedel kell 17, üles astuvad DeLight laulustuudio laululapsed ja tantsuansambel Sõleke. Sündmus on tasuta.

Võlumets ehib Raekoja platsi terve jaanuari vältel. Kuu lõpus võtab linna esindusväljak jälle uue ilme. Suurelt kuuselt ja kuusesaludelt kaovad valgusketid ning dekoratsioonid, kokku korjatakse valgusloomad ja -pallid ning moodustub sadadest kuusepuudest labürint.

Head Uudised GoodNews