1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Raekojas anti sajandat korda üle laste nimetunnistused
Raekojas anti sajandat korda üle laste nimetunnistused

Raekojas anti sajandat korda üle laste nimetunnistused

nimetunnistused-6Täna toimus Tallinna raekojas juba sajandat korda vastsündinute nimetunnistuste üleandmine lapsevanematele, esimene selline üritus korraldati 10. mail 2002.

Pidulikul vastuvõtul anti nimetunnistused 52le lapsele, kellest enamus on sündinud septembris ja oktoobris 2016. Neist 29 on tüdrukud ja 23 poisid. On üks paar kaksikuid, üheteistkümnes peres sündis kolmas laps. Tallinna linna poolt andis nimetunnistused üle abilinnapea Merike Martinson, kes tänas Tallinna Perekonnaseisuameti juhatajat Karin Kaske ja tema kollektiivi, kes seda üritust siin linna esinduslikemates ruumides algusest peale korraldanud on, muutes nii nimetunnistuste üleandmise ürituse väga pidulikuks ja meeldejäävaks sündmuseks kõigile osalenud peredele.

nimetunnistused-1

Tallinnas oli septembris-oktoobris iive positiivne, nendel kuudel registreeriti Tallinna Perekonnaseisuametis 852 lapse sünd ja 734 isiku surm.

Populaarsemad tüdrukute nimed septembris-oktoobris olid  Aleksandra, Karolina, Sofia, Liisa ning eelistatumad poiste nimed olid Daniel, Erik, Rasmus, Daniil.

Tallinna linn kingib piimakruusi koos pudrukausiga ning nimetunnistuse, mis on Tallinna vapiga kaante vahel.

nimetunnistused-2

Alates 1. juulist 2010, mil jõustus perekonnaseisutoimingute seadus, ei väljasta perekonnaseisuasutused vastsündinute vanematele enam traditsioonilist lapse sünnitunnistust. Sellest ajast kingib Tallinna linn pealinna lastele piduliku nimetunnistuse, millega rõhutatakse lapse sünni tähtsust ning millel on vanemate jaoks suur emotsionaalne väärtus.

Head Uudised GoodNews