1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Kirjandus
  4. Rahvusraamatukogu asendusmaja tulevad täna avama kirjanikud ja lauljad
Rahvusraamatukogu asendusmaja tulevad täna avama kirjanikud ja lauljad

Rahvusraamatukogu asendusmaja tulevad täna avama kirjanikud ja lauljad

Eesti Rahvusraamatukogu, mille tavapärases majas algas remont, avab väikese maja 7. jaanuaril Tallinnas aadressil Narva mnt 11 tasuta üritustega.

Raamatukogu ootab kõiki raamatusõpru külla laenama, meisterdama, huvitavaid inimesi kuulama ning kontserdile. Esimese raamatu laenutab Eesti superstaar Alika Milova. Mis raamat see on, selgub juba kohapeal.

15.00-18.00: tegevused lastele, noortele ja peredele 

Book Page Arti meisterdused. Kas tahaksid raamatutest meisterdada endale näiteks järjehoidja, plakati või mõne muu toreda sisustuselemendi? Selleks, et vanad raamatud ja ajakirjad ei leiaks teed prügikonteinerisse, tehakse nendest hoopis kunsti.

Põnev valik välkraamatukogu tegelusi. End saab proovile panna erinevate nuputamis(?)ülesannetega – kiiruse peale lugemine, unistuste kaanepildi joonistamine, sõnarägastikust sõnade otsimine, maailma ägedate raamatukogudega tutvumine, raamatukogutöötajatele riiete disainimine jpm.

Eksliibriste meisterdused. Tutvustatakse põnevaid eksliibriseid, mis annavad inspiratsiooni valmistada isiklik raamatumärk, mille saab oma lemmikraamatutesse kleepida.

Valik raamatukoguga seonduvaid harivaid, aga põnevaid veebimänge. Raamatukogu annab tahvelarvuti, kus saab lahendada viktoriine naksitrallidest meil ja mujal, panna end proovile lasteraamatute tundmises, panna raamatuid virtuaalmaailmas õigetele riiulitele jpm.

16.00—17.00: 50 ehk kirjanikud keskpunktis

Omavahel vestlevad elust ja loomingust fs ja Brigitta Davidjants.

17.00—18.00: varakapitalistlik Tallinn ehk tehasest rahatempliks 

Milline on Narva mnt. 11 hoone lugu? Arhitektuuriajaloolane ja arhitektuurimuuseumi juht Triin Ojari tutvustab nõukogudeaegsest raadiotehasest 1997. aastal arhitektuuribüroo Okas & Lõoke käe all ümber sündinud pangahoone ajalugu. Toona kandis see maja Forekspanga nime. Aja jooksul on nimed fassaadil veel mitmel korral muutunud, aga hoone ise säilitanud oma algse detailirikkuse ja ajastuomase ilme.

18.00—19.00: Lauri Saatpalu ja Peeter Rebase kontsert

Lauri Saatpalu ja Peeter Rebane on ansambli Dagö juhtfiguurid. Seekordne kohtumine on nende kahe mehega lähidistantsilt. Laulud ja jutudki kõlavad teistmoodi ning on ka laule, mida Dagö kunagi ei esita. See on täiesti oma elu elav, meeldiv muusikaline koosviibimine. Ja nalja saab ka, sest nii on tore.

Palutakse võtta kaasa oma nakkusohutust tõendav dokument koos isikuttõendava dokumendiga.

Maja on esimesel päeval avatud kella 15-19. Alates 8. jaanuarist on maja avatud tavapärastel kellaaegadel: E—R 10—20, L 12—19, P suletud.

Head Uudised GoodNews