1. Avaleht
  2. Haridus
  3. “Rakett69” ootab uudishimulikke noori võistlema
“Rakett69” ootab uudishimulikke noori võistlema

“Rakett69” ootab uudishimulikke noori võistlema

Septembrikuus saavad 15-21-aastased noored registreeruda teadussaate”Rakett69″ järjekordsele võistlusele, mille võitjat ootab Eesti Teadusagentuuri poolt taaskord 15 000 euro suurune preemia. Jaanuaris ETV ekraanil algavale teadusvõistlusele pääseb peavõitu ja mitmeid eripreemiaid püüdma 12 võistlejat.

“Huvi “Rakett69″ võistluse vastu on iga aastaga suurenenud – eelmisel hooajal kandideeris saatesse rekordarv noori”, kinnitab saatesarja juht Aigar Vaigu. “Meie teadustoimetus on loonud jälle palju ägedaid ülesandeid, et põnev oleks nii võistlejatel kui ka televaatajatel.”

“”Rakett69″ ei ole lihtsalt teadussaade vaid palju enamat! Tihti räägime noortest kui tulevikutegijatest, aga see saade on näidanud, et nad on juba tegijad. Lihtsalt on olnud vaja platvormi nende hääle ning entusiasmi võimendamiseks”, ütleb Eesti Teadusagentuuri juhatuse esimees Anu Noorma. “Eesti Teadusagentuuri osalusel valminud saates näidatakse kui lahe, põnev ja oluline on teadus – ning kui suurepäraste võimete ja kõrge mõttelennuga meie noored tegijad selles on. Teadmised on meie elu ning maailma paremaks muutmise alus. Noored nii saates kui koolides ehitavad sihikindlalt vundamenti, millega lahendatakse energia- ja kliimakriis, muudetakse nutikamaks meie tööstus ning tehakse revolutsiooni tehistaibu vallas – ja veel palju muud.”

Eelmisel hooajal “Rakett69” peavõidu pälvinud Tartu Ülikooli arstitudeng Martin Veližanin soovitab saatesse kandideerivatel noortel end kiiresti ja huvitavalt kirjeldama õppida. “End esitledes peate välja tooma, millised on teie huvid ja miks. Ning kuidas te saate panna noore televaataja silmad särama ning ütlema: „Ma tahaksin olla nagu see raketlane!”,” lisab noormees.

Registreerumine saatesse kestab kuni 1. oktoobrini veebilehel rakett69.ee. “Rakett69” 14. hooaja võitjat premeerib Eesti Teadusagentuur 15 000 euro suuruse teadusstipendiumiga, lisaks antakse tüdrukute tehnoloogiaringi HK Unicorn Squad poolt välja rahalised auhinnad parimale tüdrukule ja silmapaistvaimale raketlasele. Võistluse kolm parimat saavad õppima asuda Tartu Ülikooli, Tallinna Tehnikaülikooli, Eesti Maaülikooli või Tallinna Ülikooli vabalt valitud erialale.

“Rakett69” saatesari valmib Eesti originaalformaadi põhjal Eesti Teadusagentuuri ja produktsioonifirma Vesilind koostöös. Projekti rahastab Eesti Teadusagentuur Euroopa Liidu kaasrahastusel. Teadusvõistlus alustas ETV ekraanil esmakordselt 2011. aastal.

  • “Rakett69” 14. hooaeg stardib ETV-s juba jaanuaris 2024.
Head Uudised GoodNews