1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Rakveres saab nurgakivi ametikooli õpilaskodu
Rakveres saab nurgakivi ametikooli õpilaskodu

Rakveres saab nurgakivi ametikooli õpilaskodu

Täna allkirjastavad minister Mailis Reps ja linnapea Marko Torm Rakvere linnavalitsuses lepingu riigigümnaasiumi rajamiseks Rakvere linna. Samuti asetavad minister, linnapea, ametikooli juht, RKAS-i ja Merko Ehituse Eesti esindajad nurgakivi Rakvere ametikooli õpilaskodule.

Lepingu kohaselt alustab 540 õppekohaga riigigümnaasium õppetööd hiljemalt 1. septembril 2022. aastal. Riigigümnaasiumi hoone kerkib Rakvere südalinna Koidula 11b kinnistule, mille läheduses asuvad kaasaegsed sportimisvõimalused. Lähiajal kuulutatakse välja arhitektuurikonkurss koolihoone rajamiseks.

“Riigi panus võimaldab linnaruumi tuua investeeringu suurusjärgus 10 miljonit eurot, mille laiem mõju ja praktiline kasu piirkonna konkurentsivõimele on veelgi suurem. Tänapäevased õpitingimused, valikainete osakaal ja veelgi tugevam koostöö Rakvere ametikooliga loob meile võimaluse oma lapsi rohkem väärtustada. Haridus ja ettevõtlus on piirkonna kaks olulisemat käivitajat,” ütles Torm.

Praegu õpib Rakvere gümnaasiumi ja reaalgümnaasiumi gümnaasiumiastmes 418 õppurit. Riigigümnaasiumi alustamise järel jätkavad senised munitsipaalgümnaasiumid põhikoolidena, samuti saavad Rakvere täiskasvanute gümnaasiumi õpilased jätkata riigigümnaasiumis või ametikoolis.

Gümnaasiumihoone rajamist rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondist ja riigieelarvelistest vahenditest.

Rakvere ametikoolis on viimastel aastatel suurenenud nii teistest maakondadest kui ka väljaspoolt Eestit pärit õpilaste arv, mistõttu võib eeldada, et uue õpilaskodu valmimine toob koolile õpilasi juurde. Ametikool on üks kolmest kutsekoolist, mis osaleb suures mahus rahvusvahelises õpilasvahetuses.

Õpilaskodu võetakse kasutusele ka majutusteenindaja ja puhastusteenindaja eriala praktikabaasina, mis võimaldab kutseõppe praktilist tööd hakata kooliruumides paremini korraldama. Lisaks paranevad õpilaskodu valmimisega õpilaste sportimisvõimalused, kuna uude majja on plaanis rajada jõusaal, multifunktsionaalne spordiruum ja riietusruumide kompleks.

Hoone projekteeriti arhitektuuribüroo Boa ideekavandi „Hõbe“ alusel. Uus projekteeritud õpilaskodu on sobitatud kokku kooli olemasoleva ajaloolise hoonega. Väliselt on õpilaskodu planeeritud minimalistlikult lihtne: neljakorruseline ja ristkülikukujuline. Eelmine ühiselamu rajati enam kui poole sajandi eest ja oli täiesti amortiseerunud.

Head Uudised GoodNews