1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Ratas juuniküüditamise aastapäeval: hoiame üksteist ja väärtustame oma liitlasi
Ratas juuniküüditamise aastapäeval: hoiame üksteist ja väärtustame oma liitlasi

Ratas juuniküüditamise aastapäeval: hoiame üksteist ja väärtustame oma liitlasi

Riigikogu esimees Jüri Ratas kutsus juuniküüditamise mälestustseremoonial peetud kõnes Eestimaa inimesi üksteist ja oma riiki hoidma ning väärtustama oma sõpru ja liitlasi.

Jüri Ratas. Foto: Erik Peinar, Riigikogu kantselei

„Tänasel leinapäeval möödub 81 aastat päevast, mida meenutades tunneme siiani külmavärinaid ja hinges lohutamatut kurbust. 14. juuni ööl 1941 alustasid Nõukogude Liidu brigaadid tegevust, et viia Eestimaa kodudest ära külmale maale üle 10 000 inimese,“ ütles Ratas Maarjamäe memoriaalis toimunud tseremoonial. „Täna mälestame südamest kõiki küüditamise ohvreid – nii hukkunuid, tagasijõudnuid kui ka mahajäänuid. Me ei unusta mitte ühtegi, keda on puudutanud Nõukogude okupatsiooni terror.“

Jüri Ratas. Foto: Erik Peinar, Riigikogu kantselei

Ratase sõnul on Eesti inimesed oma mõtetes ja toetavates tegudes ka Ukraina riigi ja rahvaga, kes oma iseseisvuse eest võitleb. „Venemaa sõda Ukrainas ja süütute inimeste küüditamine on aegumatud kuriteod. Kogu maailm peab toetama Ukrainat oma kodumaa kaitsmisel ja territoriaalse terviklikkuse taastamisel. Hoiame üksteist ja oma riiki ning väärtustame oma sõpru ja liitlasi, et taolised õudused ei saaks enam iialgi meie maal korduma,“ ütles ta.

Head Uudised GoodNews