1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. RATTARINGLUS I Rattaringluse kasutajad on aastaga sõitnud kokku ligi 2,5 miljonit kilomeetrit
RATTARINGLUS I Rattaringluse kasutajad on aastaga sõitnud kokku ligi 2,5 miljonit kilomeetrit

RATTARINGLUS I Rattaringluse kasutajad on aastaga sõitnud kokku ligi 2,5 miljonit kilomeetrit

8. juunil möödub aasta Tartu rattaringluse avamisest. Esimese aasta jooksul on rattaringluse ratastega sõidetud kokku ligi 2,5 miljonit kilomeetrit ning aktiivseid kasutajaid on 7350.

“Rattaringluse esimest aastat ilmestavad kasutajate suur huvi ning järjepidev süsteemi parendamine. Tartu jaoks oli ainuõige otsus käivitada rattaringlus ülelinnalisena, rajades parklaid kõikidesse linnaosadesse ning olulisemate huvipunktide lähedusse. Eesmärk on kasutajate poolt hästi vastu võetud teenust järjest edasi arendada, ehitades uusi parklaid nii linna kui ka koostöös naaberomavalitsustega linnapiiridest väljapoole,” ütles abilinnapea Raimond Tamm.

Rattaringlus on linlaste ja külastajate seas populaarne liikumisviis. Kokku on aasta jooksul sõidetud rattaringluse ratastega pea 2,5 miljonit kilomeetrit, kõige aktiivsem kasutaja on läbinud rattaringluse rattal üle 4700 kilomeetri ja veel neli kasutajat on ületanud rattaringluse ratastega 3000 kilomeetri piiri.

Möödunud nädalal täitus ühel rattaringluse rattal 7000 kilomeetrit, linnulennult läbib sellise vahemaa Tartust Washingtoni sõites. Kõige kauem on üht rattaringluse ratast renditud 5000 tundi ehk 212 päeva ning kõige rohkem avamisi on ühel rattal tehtud 2433 korda.

Rattaringlust kasutab aktiivselt 7350 inimest, enim renditakse rattaid Uueturu, Soola ja Pirogovi platsi parklatest.

Tartu rattaringluse 69 rattaparklas on 750 ratast, millest kaks kolmandikku on elektrimootoriga. Peagi on rattaringlusel plaan laieneda kõrvalasuvatesse valdadesse, samuti suurendatakse parklate ja dokkide arvu linnas.

Head Uudised GoodNews