1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. ARMASTUSEGA EESTIST I Eesti idufirma käivitab globaalse positiivsuskampaania „From Estonia with Love!“
ARMASTUSEGA EESTIST I Eesti idufirma käivitab globaalse positiivsuskampaania „From Estonia with Love!“

ARMASTUSEGA EESTIST I Eesti idufirma käivitab globaalse positiivsuskampaania „From Estonia with Love!“

Ekspertide hinnangul on viiruspandeemia ja sellest tulenevad pinged suureks ohuks inimeste vaimsele tervisele, sest sotsiaalse distantseerumise tingimustes muretsetakse nii oma tervise kui ka majanduslikult ebakindla tuleviku pärast. Seetõttu otsustas Eesti idufirma Synctuition käivitada globaalse positiivsuskampaania, millega tehakse teadvelolekurakendus tasuta kättesaadavaks neljateistkümnes riigis, lisaks kuulutab ettevõte 24. juuni positiivsuse päevaks kutsudes inimesi üles tegema heatahtlikke žeste la levitama positiivseid sõnumeid. Mastaapsele kampaaniat toetavad eri riikides sajad kõneisikud ning lisaks ka Eesti välisministeerium. Tegu on suurima Eestist algatatud kampaaniaga, mida viib läbi 10 kommunikatsioonifirmat 14-s riigis.

Synctuitioni rakendus on viimastel kuudel kogunud kiiresti populaarsust tõustes hiljuti USA-s oma kategooria rakenduste seas allalaadimiste arvult kolmandaks. Epideemialaine võib paljudes riikides olla küll raugemas, kuid sellest tingitud või ajendatud majanduslikud ja sotsiaalsed pinged on endiselt kasvamas, eriti Synctuitioni hetke suurimal turul USA-s, kus toimuvad ulatuslikud rahvarahutused. Kõige sellega kaasnev uudistefoon ja stress võivad tõsiselt kahjustada inimeste vaimset tervist.

Seega otsustaski Synctuition pikendada äpi tasuta kasutamise võimalust eestlastele, aga teha selle tasuta kättesaadavaks ka UK, Iirimaa, USA, Kanada, Hollandi, Austraalia, Belgia, AÜE, Iisraeli, Soome, Rootsi, Norra ja Taani elanikele. „Olukorras, kus paljude riikide ametkonnad on juba hoiatanud post-traumaatiliste häirete ja muude vaimse tervise häirete eest tahame pakkuda inimestele oma kõrgtehnoloogilist ja teaduspõhist lahendust tõestamaks, et see tõesti aitab inimestel stressi ja pingeid leevendada,“ ütles Synctuitioni kaasasutaja Allan Eesmaa. „Tahame oma platvormi kaudu pakkuda inimestele turvatunnet, emotsionaalset tuge ja negatiivsest uudistefoonist täidetud päevas seda selgusehetke mis aitaks säilitada kaine mõistuse ning kvaliteetse une,“ lisas Eesmaa, kelle hinnangul tõuseb Eesti kampaaniaga maailma üheks juhtriigiks vaimse tervise vallas.

Synctuitioni globaalset positiivsuskampaaniat Armastusega Eestist (From Estonia with Love) sõnumit aitab levitada oma välisesinduste kaudu ka välisministeerium. „Eesti võimekus tipptehnoloogiate arendamisel on meie uhkus. Hetkel on tervishoid üks olulisemaid tehnoloogiavaldkondi, muuhulgas ka võimalik globaalne vaimse tervise kriis, mida paljud eksperdid näevad ühe võimaliku koroonapandeemia tagajärjena,“ ütles välisminister Urmas Reinsalu. „Kodus püsimine on emotsionaalselt kurnav samas kui väljas käies muretsed võimaliku nakkuse pärast. Seega ongi ülioluline, et inimestel oleks ligipääs tipptasemel IT lahendustele, mis selle stressi ja ärevusega aitaks toime tulla,“ ütles Reinsalu.

Synctuition pakub maailmas ainulaadset 3D helide tehnoloogial põhinevat meditatiivse lõõgastuse kogemust. Oma esimesel tegevusaastal on ettevõte kasvanud üheks juhtivaks teadvelolekurakenduseks, millel on tänaseks üle nelja miljoni kasutaja Euroopas, USAs ja Aasias. Teiste seas kasutavad Synctuitionit kriisikolletes haavata saanud USA sõjaveteranid.

Synctuitionit on asunud avalikult toetama mitmed ärijuhid ja kuulsused, sealhulgas Google’i asepresident Fred Kofman. Lisaks rakenduse tasuta pakkumisele kuulutab Synctuition 24. juunil välja ülemaailmse positiivsuse päeva, millega kutsutakse inimesi üles heategudele. Rohkem infot kampaania ja sellega liitumise kohta leiab ettevõtte veebilehelt.

Head Uudised GoodNews