1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Raudteeohutuskoolitustel osales Nõmmel 2500 last
Raudteeohutuskoolitustel osales Nõmmel 2500 last

Raudteeohutuskoolitustel osales Nõmmel 2500 last

AS Eesti Raudtee ohutussaadikud Tarvi Viisalu ja Marius Kupper külastasid novembrist jaanuarini Nõmmel kaheksat kooli, koolitusi oli kokku 17 ja koolitati ligikaudu 2500 last.

„Meie eesmärk ei olnud lastele põhitõdesid jagada, vaid rääkida neile ka päris elulistest ohtlikest situatsioonidest, mis raudteel on juhtunud. Koolid võtsid meid väga sõbralikult vastu ning hoolimata sellest, et kuulajate hulk oli suur, säilis tähelepanu ja huvi meie räägitava vastu,“ kiitis AS Eesti Raudtee ohutusjuht Tarvi Viisalu.

Meie eesmärk ei olnud lastele põhitõdesid jagada, vaid rääkida neile ka päris elulistest ohtlikest situatsioonidest, mis raudteel on juhtunud.

„Käisin ise ühte ohutuskoolitust kuulamas ning tuleb tõdeda, et see andis kuhjaga mõtlemisainet ka täiskasvanule. Hea oli näha, et Nõmme noored võtsid asja tõsiselt ning saalist jäi mulje, et sõnum jõudis kohale,“ sõnas Nõmme linnaosa vanem Karmo Kuri.

„Raudtee ülekäigul tuleb olla tähelepanelik ning teha kõik endast olenev, et ohud ei realiseeruks, sest rongi ei õnnestu vajadusel kiirelt peatada. Lisaks professionaalsele on minu huvi ka isiklik, sest kasutame peres aktiivselt rongi liikumiseks ning lapsed ületavad koolis käies vähemalt kaks korda päevas Pääsküla ülekäiku,“ lisas Kuri.

Raudtee ülekäigul tuleb olla tähelepanelik ning teha kõik endast olenev, et ohud ei realiseeruks, sest rongi ei õnnestu vajadusel kiirelt peatada.

Ohutussaadikute sõnul oli lapsed küll lihtsamate põhitõdedega kursis, kuid pärislood olid need, mis neid üllatasid. „Raudteel toimunud ohtlikud juhtumid läksid lastele kindlasti südamesse. Seda näitas ka see, et tuldi pärast loengut meiega vestlema ja uuriti täpsemaid tagamaid ning jagati ka oma lugusid sellest, kuidas eakaaslased on raudteel mänginud või napilt rongi alla jäämisest pääsenud,“ ütles Viisalu.

Eesti Raudtee ohutussaadikud panevad lapsevanematele südamele, et raudteeohutuses kehtib samuti põhitõde – kordamine on tarkuse ema. Aeg-ajalt tasub lastega raudteeohutusteemadel rääkida selleks, et nad ei kaotaks raudtee läheduses tähelepanu. „Nendel loengutel oleme aru saanud, et paljud lapsed on kogenud ise või siis kuulnud mõne oma eakaaslase kohta, kes on ennast raudteel ohtu seadnud ning nende vanemad ei pruugi sellest teadagi. See on kindlasti mõtlemisainet pakkuv asjaolu,“ lisas Viisalu.

Kordamine on tarkuse ema! Aeg-ajalt tasub lastega raudteeohutusteemadel rääkida selleks, et nad ei kaotaks raudtee läheduses tähelepanu.

„Täname omalt poolt Nõmme Linnaosa Valitsust ning koole, kes meid võõrustasid ning loodame, et kõik koolitusel osalenud lapsed on nüüdsest ka ise raudtee ohutussaadikud, kes aitavad koolitusel kuuldut oma sõprade seas levitada,“ ütles Viisalu lõpetuseks.

Head Uudised GoodNews