1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Riigikogu ja Eesti Lipu Selts kutsuvad pidulikule lipuheiskamisele
Riigikogu ja Eesti Lipu Selts kutsuvad pidulikule lipuheiskamisele

Riigikogu ja Eesti Lipu Selts kutsuvad pidulikule lipuheiskamisele

4. juunil saab Eesti sinimustvalge lipp 135. aastaseks. Selle tähistamiseks kutsuvad riigikogu ja Eesti Lipu Selts kõiki hommikul kell 7 riigilipu pidulikule heiskamisele Pika Hermanni jalamile Kuberneri aeda.

Lipp heisatakse Eesti hümni saatel. Heiskamise toimkonnas on Eesti Laulu- ja Tantsupeo SA, Eesti Keele Instituudi ja Gustav Adolfi gümnaasiumi esindajad.

Kõne peavad riigikogu esimees Henn Põlluaas ja Eesti Lipu Seltsi esimees Jüri Trei. Õnnistussõnad ütleb Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop Urmas Viilma.

Lipu päeva puhul tuleb Eestit tervitama Taani Lipu Seltsi president Erik Fage-Pedersen. Taani lipp tähistab tänavu 800. aastapäeva.

Kuberneri aeda on üles rivistatud vahipataljoni, kaitseliidu, naiskodukaitse, noorkotkaste, kodutütarde, skautide, gaidide ja akadeemiliste ühenduste auvalve. Samuti on kohal seltside, ühingute ja koolide liputoimkonnad.

Mängib kaitseväe orkester ning laulavad Eesti Naislaulu Seltsi ja Tallinna koolide koorid. Kõlavad Juhan Aaviku „Hoia, Jumal, Eestit“ ja Enn Võrgu „Eesti lipp“.

Kella 15 pääsevad huvilised Pika Hermanni torni. Ladusama sissepääsu korraldamiseks jagatakse külastajatele tasuta pääsmeid, kuhu on märgitud torni pääsu kellaaeg.

Esimene sinimustvalge lipp valmis 1884. aasta kevadel ning õnnistati ja pühitseti 4. juunil Otepää kiriklas.

Head Uudised GoodNews