1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. VALGEVENE TOETUSEKS I Riigikogu liikmed koostavad avalduse Valgevene demokraatia toetuseks
VALGEVENE TOETUSEKS I Riigikogu liikmed koostavad avalduse Valgevene demokraatia toetuseks

VALGEVENE TOETUSEKS I Riigikogu liikmed koostavad avalduse Valgevene demokraatia toetuseks

Riigikogu väliskomisjon jätkas tänasel istungil arutelu olukorrast Valgevenes pärast 9. augusti presidendivalimisi ning toetas mõtet koostada Riigikogu avaldus sealsete demokraatlike jõudude toetuseks.

Väliskomisjoni esimehe Enn Eesmaa sõnul leidis komisjonis kõikide fraktsioonide esindajate seas toetust mõte moodustada töörühm avalduse koostamiseks. „Oleme Valgevene temaatikaga Riigikogus tegelenud järjepidevalt. Loodame praeguseid arenguid puudutava avalduse täiskogu istungil vastu võtta nii ruttu, kui võimalik,“ lisas ta.

Komisjoni aseesimees Marko Mihkelson meenutas, et 2006. aastal võttis Riigikogu vastu sarnase avalduse, millega avaldati samuti toetust Valgevene demokraatiale. „Olukord Valgevenes, meie lähinaabruses, mõjutab ka Eesti julgeolekut. Kodanike vastu suunatud vägivalda ning ausate ja vabade valimiste korraldamise eiramist ei saa jätta tähelepanuta, seda kavatseme rõhutada ka Riigikogu avalduses,“ rääkis ta.

Komisjoni istungil kuulati ära ka välisministeeriumi poliitikaosakonna peadirektori Lembit Uibo ülevaade Eesti ja Euroopa Liidu tegevusest seoses viimaste arengutega Valgevenes. Ülevaate Eesti tegevusest ÜRO Julgeolekunõukogus andis Eesti alalise esinduse ÜRO juures asejuht Gert Auväärt.

Head Uudised GoodNews