1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. Riigipea võttis vastu Angola, Armeenia ja Botswana suursaadiku volikirjad
Riigipea võttis vastu Angola, Armeenia ja Botswana suursaadiku volikirjad

Riigipea võttis vastu Angola, Armeenia ja Botswana suursaadiku volikirjad

Vabariigi President Alar Karis võttis Kadriorus vastu Angola Vabariigi suursaadiku Manuel Pedro Chaves’i, Armeenia Vabariigi suursaadiku Ara Margarian’i ning Botswana Vabariigi suursaadiku Juliana Angela Dube-Gobotswang’i volikirjad.

Foto: Aron Urb, Välisministeerium

Riigipea kõneles suursaadikutega kahepoolsete suhete arendamisest ja sellest, kuidas lahendada konflikte maailma eri paigus. Ta toonitas, et Eesti jaoks on väga oluline aidata Ukrainal sõda võita. Riigipea peatus ka arengutel ÜRO-s ja selgitas, miks on oluline edasi liikuda ÜRO Julgeolekunõukogu reformiga.

Kohtumisel Armeenia suursaadikuga tunnustas president Karis Armeeniat jõupingutuste eest Euroopa Liidu teel ning kinnitas, et Eesti on valmis igakülgselt Armeeniat neis püüdlustes toetama. Riigipea avaldas heameelt viimastel aastatel hoogustunud kahepoolsete suhete üle. Samuti kiitis president Karis Armeeniat Ukraina toetamise eest ning toonitas, et peame ühiselt jätkama jõupingutusi Ukraina igakülgsel abistamisel. Ühtlasi kinnitas Eesti riigipea, et tunnustame Armeenia territoriaalset terviklikkust ja loodame, et peagi saabub positiivseid uudiseid ka Armeenia ja Aserbaidžaani rahukõnelustelt. Kohtumisel käsitleti ka regionaalseid julgeolekuteemasid ning Eesti ja Armeenia koostööd rahvusvahelistes organisatsioonides.

President Karis kinnitas Angola ja Botswana suursaadikutele Eesti soovi tihendada kahepoolseid suhteid ja olla mõlemale riigile hea koostööpartner riigi digitaliseerimise küsimustes. Tema sõnul oleme valmis selleks oma kogemusi jagama ja Eesti ettevõtjad on valmis panustama digiriigi ülesehitusse. Samuti tutvustas Eesti riigipea suursaadikutele Eesti eesmärke ÜRO Julgeolekunõukogu reformimisel.

  • President Karis suundub ametlikule visiidile Botswanasse ja Angolasse pühapäeval.
  • Angola suursaadik resideerib Varssavis, Armeenia suursaadik resideerib Vilniuses ning Botswana suursaadik resideerib Stockholmis.
Head Uudised GoodNews