1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Riigipea võttis vastu Gruusia ja Omani suursaadiku volikirjad
Riigipea võttis vastu Gruusia ja Omani suursaadiku volikirjad

Riigipea võttis vastu Gruusia ja Omani suursaadiku volikirjad

Vabariigi President Alar Karis võttis Kadriorus vastu Gruusia suursaadiku Zurab Khamashuridze ja Omaani Sultaniriigi suursaadiku Bader Mohammed Bader Al Mantheri volikirjad.

Riigipea kõneles Gruusia suursaadikuga kahepoolsete suhete arendamisest ja Gruusia toetamisest Euroopa Liidu teel. „Eesti ja Gruusia kahepoolsed suhted on pikaajalised ja head,“ ütles president Karis. „Eesti toetab Gruusia suveräänsust ja territoriaalset terviklikkust ning Gruusia euroatlantilist integratsiooni.“

Eesti toetab Gruusia suveräänsust ja territoriaalset terviklikkust ning Gruusia euroatlantilist integratsiooni.

President Karis tunnustas Gruusia valitsuse tööd Euroopa Liidu kandidaatriigi staatuse saamiseks ning julgustas jätkama reformidega. „Praegu ei tohi hoogu maha võtta,“ innustas president Karis. President Karise sõnul on Gruusia üks Eesti arengukoostöö prioriteetriike ning senisest enam keskendutakse haridusvaldkonnale ja kodanikuühiskonna toetamisele.

President Karis arutas Gruusia suursaadikuga koostööd Ukraina küsimustes rahvusvahelistes organisatsioonides ning Ukraina toetamise vajadust. „Ukraina võit on meie kõigi võit, sellepärast peame jõupingutusi Ukraina toetamisel jätkama,“ lausus Eesti riigipea. „Jõu kasutamine ei tohi end ära tasuda, mistõttu on vaja teha täiendavaid pingutusi ja tõsta agressiooni hinda, et Ukraina võidaks sõja.“

Ukraina võit on meie kõigi võit, sellepärast peame jõupingutusi Ukraina toetamisel jätkama.

Gruusia suursaadik andis ülevaate julgeolekuolukorrast okupeeritud piirkondades.

Kohtumisel Omani suursaadikuga innustas president Karis tihendama kahepoolset majanduskoostööd eelkõige IT ja küberturvalisuse, aga ka nutikate sadamate, turismi ja hariduse valdkonnas. Samuti räägiti Ukraina sõja globaalsetest mõjudest ning Ukraina toetamise olulisusest. Omani suursaadik andis ülevaate Pärsia lahe ja Lähis-Ida regioonis toimuvast. Samuti tuli jutuks koostöö ÜROs ja Julgeoleku Nõukogu reformi vajadus.

  • Gruusia suursaadik resideerib Tallinnas ja Omani suursaadik Londonis.

GALERII: ARON URB / VÄLISMINISTEERIUM

Head Uudised GoodNews