1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Riik otsib mentoreid eesti keele õppijate aitamiseks
Riik otsib mentoreid eesti keele õppijate aitamiseks

Riik otsib mentoreid eesti keele õppijate aitamiseks

Keelesõbra programm kutsub eesti keele mentoriteks kõiki, kes on valmis keeleõppijatega regulaarselt igapäevastel teemadel vestlema, et aidata eesti keelt harjutada. Huvilised saavad ennast mentoriks registreerida programmi veebilehel hiljemalt 7. veebruaril.

„Keelesõbra programm on igal aastal oodatud sündmus, sest keeleõppijad hindavad väga seda võimalust eesti keeles vestelda. Selle tänuväärse võimaluse annavad neile vabatahtlikud eesti keele mentorid, keda loodame kaasata sel hooajal lausa tuhat,” ütles Keelesõbra programmi juht ja Integratsiooni Sihtasutuse partnerlussuhete valdkonnajuht Ave Landrat.

Mentor vestleb õppijaga igapäevastel teemadel korra nädalas või tihedamini kolme kuu vältel – alates 14. veebruarist kuni 14. maini. Vestlemiseks valitakse mõlemale sobiv suhtluskanal, näiteks Messenger või telefon. Vestluste läbiviimisel on mentorile soovituste ja materjalidega toeks Keelesõbra programmi meeskond, kes kõigepealt õppijad ning mentorid kokku viib.

Keelesõbra programmi vabatahtlikuks mentoriks registreerimine algas 22. jaanuaril ja kestab 7. veebruarini. Tänaseks on oma soovist keeleõppijale vestlusega toeks olla teada andnud pea 350 suure südamega mentorit.

Eelneva nelja hooaja jooksul on programm toonud kokku pea 3800 keelesõpra. Mentoritena on kaasa löönud inimesed erinevas vanuses, kõikvõimalikelt elualadelt ja paljudest riikidest.

Mentorina Keelesõbra programmis osalemiseks saab registreeruda Integratsiooni Sihtasutuse veebilehel  hiljemalt 7. veebruaril. Samalt veebilehelt leiab ka infot programmi kohta.

Head Uudised GoodNews