1. Avaleht
  2. Haridus
  3. ROHKEM VÕIMALUSI! TalTech ja Huawei sõlmisid koostöö memorandumi
ROHKEM VÕIMALUSI! TalTech ja Huawei sõlmisid koostöö memorandumi

ROHKEM VÕIMALUSI! TalTech ja Huawei sõlmisid koostöö memorandumi

TalTechi Infotehnoloogia teaduskond ja Huawei Technologies sõlmisid täna koostöömemorandumi, mille eesmärk on üheskoos arendada telekommunikatsiooni ja elektroonikaõppekavade tudengite õppimis- ning praktikavõimalusi.

Huawei Balti regiooni juht Ricky Chen sõnas allkirjastamisel, et Huawei, kellel on maailma parimatel teadus- ja arendustegevustel põhinevad telekommunikatsiooniseadmete arendamise ja tarnimise kogemused, soovib vastutustundliku ettevõttena toetada ka tehnoloogiaarendust ja -haridust Eestist, aidates seeläbi kaasa Eesti riigi digitaalsele arengule.

“Noortel, kes tunnevad huvi telekommunikatsiooni ja elektroonikatööstuse vastu, seisab meie tuleviku tehnoloogiate arengu ees vastutus. Selleks, et areng jätkuks, tuleb juba õppeprotsessi jooksul tagada õpilastele võimalikult hea ligipääs tehnikamaailma värskeimale infole ning kokkupuude reaalse tulevikutööga,” sõnas Chen.

Huawei on valmis välja panema stipendiume ning pakkuma tudengitele praktikakohti. „Lisaks loodame, et saame anda oma panuse TalTechi telekommunikatsiooni ja elektroonika õppeprogrammidesse, tuues praktilise kogemuse tudengitele lähemale ning kaasates siinsetesse loengutesse ka maailmatasemel õppejõude,“ rõhutas Chen.

Head Uudised GoodNews