1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Suur moodsa õppimise festival Tallinnas innustab uutmoodi õppima
Suur moodsa õppimise festival Tallinnas innustab uutmoodi õppima

Suur moodsa õppimise festival Tallinnas innustab uutmoodi õppima

Foto: Pixabay

Homme, 25. oktoobril kell 11-16 toimub Tallinna Kesklinna hariduskvartalis suur moodsa õppimise festival „iduEDU“ koos paljude töötubade, põneva näituse ning haarava huviralliga.

Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsevi sõnul aitab festival osalejatel otsida vastust küsimusele, mis on moodne õppimine. „Teame ju kõik, et tänapäeva ootused kasvavale põlvkonnale on täiesti erinevad võrreldes ajaga, kui praegused täiskasvanud lasteaias või koolis käisid. Muutunud on ka õpikeskkond, õppevahendid ja metoodika ning õppijatel – olenemata vanusest, on suurem võimalus oma õpitee kujundamisel kaasa rääkida,“ märkis Belobrovtsev. „Õppija tahab, et tema tegevus oleks mõtestatud ja meeliköitev, mistõttu tuleb õppetööd üha rohkem lõimida reaalse eluga ja leida uusi õpiviise. Nii tuleb õpetajatel ja lastevanematelgi elukestvalt õppida ning festivalil „iduEDU“ saab seda teha nii eluliselt kui ka huvitavalt.“

Kesklinna hariduskvartalis ehk Tallinna Reaalkoolis, Tallinna Inglise Kolledžis, Tallinna Kesklinna Põhikoolis ning Tallinna Keskraamatukogus on eeloleval reedel avatud ühtekokku 60 eriilmelist töötuba. Päeva esimesel poolel on need suunatud rohkem haridustöötajatele, teisel poolel aga kõigile huvilistele, nii lastele kui ka täiskasvanutele. Häid ideid huvitavaks õppimiseks jagavad Tallinna koolid ja lasteaiad, samuti eKool, Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus (HITSA), muuseumid ja Startup Estonia koos idufirmadega. Keskraamatukogus keskendutakse täiskasvanuharidusele ja elukestvale õppimisele. Oma kogemusi ettevõtlikkuse alal jagavad õpilasfirmad.

Reaalkkooli staadionil (Estonia pst 6) avatakse keskpäeval ehk kell 12 moodsa õppimise näitusetelk ja algab huviralli. Näitusel osalevad Insplay, Oomipood, Robomiku, Proscreen, KNM Eesti, Eesti Tervishoiumuuseum ja Eesti Arhitektuurimuuseum, Energiaavastuskeskus, Holotech, Valge Klaar, Opiq, Foxcademy, ALPA Kids, FutuClass, Ettevõtlusküla, Merkuur, Nutisport, Mektory ja paljud teised. Näha saab uusi nutilahendusi, tahvelarvuti õppeplatvorme, programmeerimis- ja robootikavahendid, digiõpikud ja -vihikud, hologramme ja virtuaalset keemialaborit. Huvirallil pakuvad tegevusi kümme Tallinna huvikooli. Et ralli oleks tõesti ratastel, toob Tallinna Tondiraba Huvikool kaasa isegi neljarattalised sõidukid. Aktiivsemaid „rallitajaid“ ootavad ahvatlevad auhinnad.

Loomulikult ei puudu ka festivali lava, kus teiste hulgas astub esimest korda avalikkuse ette Tallinna Muusikakooli vastloodud bigbänd Ott Kase dirigeerimisel. Bigbänd loodi kooli 75. juubeliks. Meelelahutust pakuvad ka teised huvikoolid. Ralli „lõpupauk“ tuleb aga Energia Avastuskeskuselt.

Rohkem infot leiab festivali kodulehelt iduEDU.ee, kus saab soovi korral ka töötubadesse registreeruda. Festival on osalejatele tasuta! Oodatud on kõik õppijad kui ka õpetajad ning tulla võib kogu perega.

Festivali korraldavad Tallinna Haridusamet, HITSA, Tallinna Ülikool, eKool, Tallinna Reaalkool, Tallinna Inglise Kolledž, Tallinna Kesklinna Põhikool, Tallinna Keskraamatukogu, Junior Achievement Eesti, Startup Estonia, In Nomine ja Tallinna huvikoolid.

Head Uudised GoodNews