1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Rongiettevõte võib aidata tuleval suvel hansalisi majutada
Rongiettevõte võib aidata tuleval suvel hansalisi majutada

Rongiettevõte võib aidata tuleval suvel hansalisi majutada

Foto: Go Rail
Foto: Go Rail

Järgmisel suvel Viljandis toimuvate rahvusvaheliste hansapäevade ajal võib osa linna külastajatest leida hotellipinna rongivagunis, sest aktsiaselts Go Rail on valmis siia tooma kuni 5 majutusvõimalusega vagunit.

Ettevõttega läbirääkimisi pidanud linnapea Ando Kivibergi sõnul on jõutud põhimõttelise kokkuleppeni rongihotelli käivitamise osas, et 4.-7. juunini toimuvate rahvusvaheliste hansapäevade ajal leiaks linnas majutuskoha veel kuni 180 inimest. Linnapea sõnul vajab idee siiski palju eeltööd ja detailide täpsustamist, kuid selle teostumise korral võiks rongihotelli kasutada ka muul ajal.

“Hotellikohtade nappus on saamas Viljandi majandulikule arengule tõsiseks takistuseks. Imekaunis looduslikus paigas asuva linna külastatavus võiks oluliselt kasvada, kui meil õnnestuks siia meelitada hotellide pidamisele spetsialiseerunud investoreid,” rääkis Kiviberg.

Tema hinnangul on Viljandis puudu vähemalt 200 hotellituba, samas kui näiteks 300-400 osavõtjaga konverentside korraldamiseks on olemas esmaklassilised ruumid koos kõigi tehniliste vahenditega.

Linnapea kinnitusel on endiselt päevakorral Viljandisse spaahotelli ja veekeskuse rajamise küsimus ning võimalike koostööpartneritega käivad sellega seoses läbirääkimised.

Head Uudised GoodNews