1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Rootslaste GS Core alustas Eestis inkassoteenuse pakkumist
Rootslaste GS Core alustas Eestis inkassoteenuse pakkumist

Rootslaste GS Core alustas Eestis inkassoteenuse pakkumist

Seni võlaportfellide ostmise ja võlgade sissenõudmisega tegelev GS Core alustas Eestis ka inkassoteenuste pakkumist, esimesed lepingud on tänaseks sõlmitud.

„Oleme Eestis kahe aastaga omandanud enam kui 8,5 miljoni euro mahus võlaportfelle. Otsus asuda pakkuma ka inkassoteenust tuleneb klientide üha kasvavast huvist,“ kommenteeris GS Core tegevjuht Sofia Kirsimaa ning selgitas kahe teenuse erinevust lühidalt: “Menetlusprotsess on põhimõtteliselt sama, kuid võlaportfellide ostmisel võtame need “hapud” lepingud üle ning inkassoteenuse puhul jäävad need menetlemise ajaks endiselt kliendi bilanssi.”

„Inkassomenetluse teenus koosneb mitmetest erinevatest etappidest, et leida eelistatavalt lahendus kohtuväliseks inkassomenetluseks. Lisaks kuuluvad meie teenuste hulka kohtuliku maksekäsu kiirmenetlus, hagimenetlus ja notariaalse võlatunnistuse sõlmimine,“ selgitas Kirsimaa GS Core’i pakutavaid finantsteenuseid.

“Eestlaste üldine maksedistsipliin on tegelikult hea ning ka valdav osa neist, kes mingil hetkel on mõne kohustusega raskustesse sattunud, töötab kaasa, et oma võlad klaariks saada,” kirjeldas Kirsimaa positiivselt turu üldist olukorda ja lisas, et võlgnikega ollakse paindlikud ning omalt poolt proovitakse alati leida mõlemat osapoolt rahuldav lahendus.

GS Core tegeleb võlaportfellide ostmise ja võlgade sissenõudmisega nii kohtuvälisel kui kohtulikul teel. Peamiselt omandatakse energeetika-, finants- ja telekommunikatsiooni ettevõtete bilanssi kogunenud võlgnike kohustusi. GS Core kuulub Rootsi finantsgrupile Marginalen AB, mis on oma Eestis, Leedus ja Lätis asuvate tütarettevõtetega üks juhtivatest teenusepakkujatest kogu Baltikumis.

Head Uudised GoodNews