1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. TalTechi avatud uste päevale tuli rekordiliselt huvilisi
TalTechi avatud uste päevale tuli rekordiliselt huvilisi

TalTechi avatud uste päevale tuli rekordiliselt huvilisi

Tallinna Tehnikaülikooli avatud uste päeval osales üle 1300 huvilise, kes külastasid laboreid ja ühiselamuid, osalesid töötubades ja loengutes.

Bakalaureuseõppele pühendatud päevale registreerus rekordilised 1342 inimest. Seda on mitmesaja inimese võrra rohkem, kui varem. Kõige populaarsemad olid infotehnoloogia erialad.

„Maja oli täis positiivset energiat ja tehnikaülikooli huvilisi. Ka korraldus oli suurepärane, algselt aulas üldine info, sellele järgnes tudengiorganisatsioonide tutvustus ja vahepeal töötoad. Igale maitsele oli midagi,“ tähendas õppeprorektor Hendrik Voll.

Taastuvenergia töötuba juhendas Virgo Tiidermann, kes ise õpib Kuressaare kolledžis meretehnikat ja väikelaevaehitust. Taastuvenergia on oluline just seetõttu, et taastumatud energiaallikad hakkavad lõppema ja kliimamuutus on meid viinud punkti, kus on vaja muutusi. Töötoa kõik kohad olid täis.

„Avatud uste päev oli väga huvitav, nii õpetaja kui õpilase rollis. Palju inimesi ja palju üllatavalt entusiastlike noori,“ ütles ta. Ta leidis, et õppimine Saaremaal on tavalisest vaiksem ja mõnusam – sinna tulek on nagu regulaarne puhkus.

Õppeprorektor Voll sõnas, et tehnikaülikool annab kvaliteetse hariduse, millega lahendada erinevaid põnevaid tööalaseid väljakutseid.

Nii pakub kool üle kolmekümne erineva bakalaureusetaseme õppekava väga eripalgelistele erialadele. Kui välja tuua mõni üksik, siis IT-teaduskonnas saab selge pildi nii sellest, kuidas riistvara töötab kui ka sellest, kuidas siduda omavahel äri ja infotehnoloogia ning ühe vajadusi teisele selgitada.

Materjalitehnoloogia aitab lahendada meie ees kuhjuvaid probleeme, õpetades materjalide tootmist keskkonnakahjudeta või panna need sootuks keskkonnasõbralikult energiat talletama. Toidutehnoloogia õpetab, kuidas on omavahel seotud kehakinnitus ja inimese sooritusvõime ning kuidas tänapäeval toitu toodetakse. Rakenduslik majandus aga aitab mõtestada, mõõta ja mõista majandussüsteeme ning seda saab kasutada mitmesuguste suurte majandusprobleemide lahendamiseks.

Mereakadeemias aga õpid viima laevu ühest sadamast teise. Seda saab teha nii laeva juhtides, mootoriruumis toimetades kui ka logistikat korraldades. Laevajuhtimisel õpitakse ka tänapäeval astronoomiat ehk suuna leidmist taevakehade abil.

Tallinna Tehnikaülikool on viimastel aastatel kõvasti ka tudengielu arendanud. „Oleme palju panustanud üliõpilasorganisatsioonidesse. Neid on meil peagi juba lausa 40. Valikut on igale maitsele. Võid näidelda, laulda, tantsida, väidelda, ehitada roboteid, vormelit või päikeseautot. Ja kui olemasolevatest midagi huvipakkuvat ei leia, ootame hea meelega uute üliõpilasorganisatsioonide lisandumist,“ sõnas Voll.

Avatud uste päeval leidsid erinevad organisatsioonid, näiteks tudengivormel, ka tutvustamist. Kuna terves kehas on ka terve vaim, said huvilised tutvuda ka sportimisvõimalustega TalTechi spordihoones.

  • Magistrikavadega saab lähemalt tutvuda 17.-21. aprillini.
  • Vastuvõtt kestab neljanda juulini.
Head Uudised GoodNews