1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Sakala Eragümnaasiumi õpilased esindasid rahvusvahelises inglise keele tunnis Eestit
Sakala Eragümnaasiumi õpilased esindasid rahvusvahelises inglise keele tunnis Eestit

Sakala Eragümnaasiumi õpilased esindasid rahvusvahelises inglise keele tunnis Eestit

Sakala Eragümnaasiumi õpilased ületasid virtuaalselt 21. ja 22. mail riigipiire ja tutvustasid eakaaslastele Eestit. Rahvusvahelises inglise keele tunnis osalesid 12 riigi õpilased 13 erinevast koolist.

“Tänan kõiki selle huvitava kogemuse eest! Nii lapsed kui ka õpetajad on väga rahul. Õppisime palju uut ja huvitavat. Osaleme ka tulevikus hea meelega sellistes projektides,” jäi projektist osa võtnud Sakala Eragümnaasiumi inglise keele ja käsitöö õpetaja Natalja Zilberberg tunniga rahule.

Inglise keele tunni teema oli „Minu riik“. Veebitunnis osales üle 120 lapse koos õpetajatega, iga riik oli esindatud ühe kooli poolt. Kõik tunnis osalejad esitlesid kordamööda oma riike Microsoft Teamsi videokõne kaudu ja tutvustasid enda kodumaa ajalugu, kultuuri, rahvuslikke traditsioone ning silmapaistvaid teadlasi ning sportlasi, traditsioonilisi toite ja vaatamisväärsusi. Lisaks  kutsuti teisi osalejaid enda kodumaale külla. Õpilased esitasid üksteisele aktiivselt inglise keeles küsimusi, hoolimata sellest, et see oli kõigi jaoks võõrkeel. Nende tegevuste kaudu arendati inglise keele oskust ning õpiti palju uusi kasulikke sõnu ja väljendeid.

Sakala Eragümnaasiumi esindas seitsmes klass, kes tutvustas Eestit eakaaslastele Sloveeniast, Lätist, Kasahstanist, Ukrainast, Serbiast ja Horvaatiast. Eestist osales videokõnes lisaks 15 seitsmenda klassi õpilasele, kes esitasid erinevaid küsimusi teiste riikide eakaaslastele, ka nende klassijuhataja ja koolidirektor. Sel moel uuriti üheskoos teiste riikide kohta ja õpiti tundma uut ja meelelahutuslikku võimalust välisriikide eakaaslastega tutvumiseks.

“Väga põnev tund oli. Kõik toetasid üksteist ja osalesid aktiivselt vestluses, küsisid küsimusi, jagasid huvitavaid fakte. Õppisin erinevate riikide kohta  palju. See oli väga huvitav kogemus ja võtan hea meelega veel sarnastest projektidest osa,” arutles 7. klassi õpilane Mia.

Õpilased ja õpetajad on kogu maailmas läinud üle kaugõppele. Digitaalsed tööriistad võimaldavad õpinguid edukalt veebis jätkata ning ületada virtuaalselt riigipiire ehk suhelda eakaaslastega ka teistest maailma riikidest. Rahvusvaheline inglise keele tund “Minu riik” toimus Microsofti Teamsi vahendusel. Eestit esindas  Sakala Eragümnaasium.

Ürituse eesmärk oli ajal, mil maailm oli suletud, luua noortele tehnoloogia kaudu võimalus suhelda eakaaslastega. Tunni eesmärkideks olid veel: silmaringi laiendamine, inglise keele praktiseerimine ja uute sõnade õpe, hariduse kvaliteedi parandamine digitaalsete lahenduste kaudu, õpetajate ja õpilaste digitaalsete oskuste arendamine, uute kontaktide ja võimaluste loomine.

Head Uudised GoodNews