1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Selgusid Eesti Muusikaettevõtluse Auhinnad 2024 nominendid
Selgusid Eesti Muusikaettevõtluse Auhinnad 2024 nominendid

Selgusid Eesti Muusikaettevõtluse Auhinnad 2024 nominendid

Selgusid tänavused Eesti Muusikaettevõtluse Auhinnad 2024 (EMEA’24) nominendid, kes valiti välja enam kui 400 kandidaadi seast. Võitjad selguvad juba kümnedat korda toimuval EMEA galal 6. märtsil, mil tunnustatakse kodumaise muusikavaldkonna aasta silmapaistvamaid tegijaid, kelle panus valdkonda või valdkonna edendamisesse oli eelmisel aastal märkimisväärne. Sel aastal jagatakse auhindu 29 kategoorias, lisaks eriauhinnad.

Valdkondlikke žüriisid juhtisid Ingrid Kohtla (muusikaturundus ja -kommunikatsioon), Toomas Olljum ja Danel Pandre (artisti tugistruktuurid), Eva Palm (muusikasündmuse korraldus), Martin Veisman (disainilahendused) ja Ave Tölpt (valdkonnaülesed auhinnad). Kategooriatega saab tutvuda EMEA kodulehel.

Ave Tölpt, Music Estonia tegevjuht ja valdkonnaüleste auhindade žüriitöö juht sõnab: “Uhke on hetk, kui 10. korda kuulutatakse välja just need ettevõtted, kes on eelmisel aastal oma tegevusega silma jäänud ja seda 126 ettevõtte nimistuga! Žüriitöödes nägime taaskord, et ettevõtjad on võtnud riske, panustanud laiahaardeliselt valdkonna arengusse ning saavutanud tulemusi, mis mõnel juhul toovad just mitme aasta perspektiivis meie muusikaettevõtlusele oluliselt tagasi. Eesti ettevõtjad on olnud julged, ambitsioonikad ja arendanud edasi valdkonda uute ideede ning kirgliku pealehakkamisega. Palju õnne kõikidele nominentidele! Olen kindel, et liigume koos eduka uue kümnendini, kus Eesti muusikaettevõtlust arendatakse teadlikult ja üha sihipärasemalt edasi. Neid ettevõtjaid ja tiime tulebki hoida ja tunnustada, kes on selle oma õlgadele ja südameasjaks võtnud.”

Tutvu tänavuste nominentidega SIIN.

Õhtusele EMEA auhinnagalale eelneb päeva esimeses pooles toimuv Eesti muusikaturu fookuspäev, mis keskendub kodumaise muusikasektori arengusuundadele. Seeläbi koonduvad 6. märtsil ühele päevale kaks Eesti muusikaettevõtluse aasta tippsündmust, milles osaleb kogu Eesti muusikavaldkonna tuumik. Galale Noblessneri valukotta on võimalik soetada piiratud koguses pääsmeid Piletikeskusest. EMEA jätkupidu leiab seekord aset Telliskivi kvartali lokaalis SUHE.

EMEA eesmärk on Eesti muusikavaldkonna ja selle tugistruktuuride esile toomine ning tunnustuse jagamine silmapaistvatele Eesti muusikaettevõtluse vallas tegutsevatele ja seda valdkonda edendavatele isikutele.

EMEA peakorraldaja on neljandat korda Eesti muusikaettevõtete esindusorganisatsioon ja muusikaettevõtluse arenduskeskus Music Estonia. Kaaskorraldajad ja toetajad on kollektiivse esindamise organisatsioonid muusikavaldkonnas: Eesti Fonogrammitootajate Ühing, Eesti Autorite Ühing ja Eesti Esitajate Liit. Strateegiline partner on Tallinn Music Week.

Toetajateks on Muusikalinn Tallinn, Eesti Kultuurkapital, Ettevõtluse ja Innovatsiooni Sihtasutus, Piletikeskus, Finora Pank, Radiustech Production, Nudist, PUNCH CLUB, AdGorilla, Meeskond, Elisa Stage ja JAIK.

Head Uudised GoodNews