1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. SEPTEMBRIS EI JOO! Rimi juht esitas oma 3000 töötajale väljakutse
SEPTEMBRIS EI JOO! Rimi juht esitas oma 3000 töötajale väljakutse

SEPTEMBRIS EI JOO! Rimi juht esitas oma 3000 töötajale väljakutse

Rimi Eesti juht Vaido Padumäe liitus Tervise Arengu Instituudi aktsiooniga „Septembris ei joo!“ ning kutsub kõiki, kes vähegi tunnevad, et suudavad väljakutsega ühinedes eeskuju anda või panna ennast proovile, septembris mitte jooma.

„Alkohol on üks peamisi süüdlasi, miks igal aastal sureb õnnetult nii palju eestlasi. Samuti on alkohol perevägivalla ning -tülide katalüsaator, põhjustades kannatusi kõigile pereliikmetele. Väga kurb on see, kui joobes vanema vaimse ja füüsilise vägivalla all kannatavad lapsed – iseseisvasse ellu astudes on neil läbielatu tõttu hoopis rohkem hirme. Paljud võivad ju mõelda nüüd, et mida selline ühekuine kampaania küll muuta saab, kuid mina arvan, et väga palju,“ rääkis Vaido Padumäe.

„Ilmselgelt ei saa me eestlaste riskikäitumist muuta üleöö, kuid iga väike pingutus selles suunas, et tõmmata tähelepanu alkoholi kahjulikkusele ning traagikale, mida see põhjustab paljude inimeste eludes, täidab oma eesmärki,“ lausus Padumäe. „Kui kõik eestimaalased võtaksid ennast kuuks ajaks kokku ning loobuksid septembris alkoholist, siis kindlasti oleks see tuhandetes peredes üks õnnelik kuu, rääkimata sellest, kui paljud õnnetused oleksid olemata. Kutsun ka kõiki neid, kes niigi tarbivad alkoholi vähe, aktsioonis kaasa lööma. Mida rohkem sõna levib, seda enamate inimesteni suudame „Septembris ei joo!“ sõnumit viia. Tahaksin väga loota, et minu eeskuju nakkab kõigile 3000 Rimi töötajale,“ lisas Rimi juht.

„Kuna alkoholimüük kuulub jaekaubanduse juurde, siis suhtume alkoholi müümisse väga vastutustundlikult,“ märkis Padumäe. „Oleme Rimides aastaid teinud müüjatele koolitusi, kus räägitakse üle alkoholimüügiseadused ning samuti kõneldakse sellest, mida teeb alkohol nooruki organismiga. Enamus meie teenindajaist on ise lapsevanemad ning neile läheb see vägagi korda, et nende või kellegi teise alaealine laps ei saaks alkoholi osta.“

Vaido Padumäe tõi välja, et tänu koolitustele ja selgitustööle küsivad Rimi kauplustes teenindajad aina agaramalt dokumenti ning eelmisel aastal oli see protsent lausa 78, samal ajal kui Eestis keskmiselt küsib dokumenti umbes 40% teenindajaist. „Siinkohal tahan tänada Tervise Arengu Instituuti, kes on aidanud meie müüjaid koolitada ning pakkunud igakülgset koostööd.“

1. septembril algab Tervise Arengu Instituudi (TAI) aktsioon „Septembris ei joo“, millega kutsub inimesi ka sel aastal septembrikuus alkoholist puhkama. Alkoholist puhkamiseks ei ole vaja ennast registreerida. Piisab, kui on soov järele proovida, kuidas alkoholivaba kuu enesetunnet ja igapäevast elurütmi mõjutab. Nõuannete jälgimiseks ja motivatsiooni säilitamiseks tasub terve septembrikuu vältel silma peal hoida veebilehel septembriseijoo.alkoinfo.ee ja Facebooki lehel „Septembris ei joo“.

Head Uudised GoodNews