1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Seriaal „Naabriplika“ inspireerib Esna külas taas kevadlaata korraldama
Seriaal „Naabriplika“ inspireerib Esna külas taas kevadlaata korraldama

Seriaal „Naabriplika“ inspireerib Esna külas taas kevadlaata korraldama

Müügimelu Naabriplika kevadlaadal
Fotod: Kareda vald

Sel laupäeval toimub Järvamaal Kareda vallas Esna külas kunagise raudteetammi juures  neljandat korda „Naabriplika“ kevadlaat, mis on saanud nime samas paigas filmitava samanimelise teleseriaali järgi.

Laadal müüakse eestimaist toidukaupa ja käsitööd. Erilist elevust tekitavad seriaalis mängivate näitlejate kohalolek ning kaubad, mis on otseselt filmiga seotud.

„Naabriplika“ kevadlaada üks korraldajaid Ene Mikk märkis, et näitlejanna Merle Talvik on lubanud müügiks tuua palju kleite ja kitleid, mida on kandnud tema kehastatav seriaalitegelane Mihhailova.

Praeguseks on laadale registreerunud kuuskümmend viis kauplejat. Huvitavamateks kaupadeks on ka jaanalinnunahast tooted, põnevad automagnetid tekstidega „Olen maalt“ ja „Olen linnast“. Alati on kohal ka Kalamatsi meierei erineva maitse ja valmistamisviisiga juustudega.

Näitlejad Harry Kõrvits ja Andus Eelmäe Naabriplika kevadlaadal

Esna küla ongi ennekõike tuntuks saanud „Naabriplika“ kevadlaada järgi. Kui tavaliselt on Esnas 68 elanikku, siis laada ajal koguneb sinna vähemalt poolteist tuhat inimest. Paljud otsivad Esna vallamaja, kus töötab vallavanem Pavel Koosar (näitleja Harry Kõrvits).

„Eestimaal korraldatakse sadu laatasid. Meie küla laat on saanud populaarseks tänu seriaalile „Naabriplika““, ütles Esna küla elanik ja kauaaegne ajakirjanik Urmi Reinde, kelle kodumaja asub selle maja kõrval, kus seriaali esimesel hooajal elas peategelane Liisi (näitleja Loore Martma).

„Olen „Naabriplika“ kevadlaatadel varemgi käinud ja plaanin sellelgi korral osaleda. See on väga tore sündmus. Ülemöödunud suvel käisin ka Esnas jaanipeol koos abikaasa ja tütardega. Ja sel koosviibimisel esines muide ansambel, millel nimeks Naabriplika,“  ütles näitleja Andrus Eelmäe, kes mängib seriaalis kirikuõpetajat nimega Viktor Koosar.

Jaan-Ivo Lukas

Head Uudised GoodNews